Na Femme Fatale 2016 je slavila Alma Rekić,
Na Femme Fatale 2016 je slavila Alma Rekić, "tista sodnica v kuharskem šovu MasterChef Slovenija, ki je menda najstrožja in najbolj neprizanesljiva do tekmovalcev". Foto: M24.si

Zame ni pomemben ne zunanji videz niti idealne mere, kot pravijo, da mora biti neki model, daleč od tega. Mora biti tista ženska, ki nekaj izžareva, ko stopi v prostor, neko karizmo, osebnost. Stojim pa za tem, da mora biti tudi uspešna.

Alma Rekić, fatalka leta
femme fatale 2016
Med nastopajočimi je bil tudi Vlado Kreslin. Foto: Borut Živulović/BoBo

Čeprav ima za seboj že kar nekaj voditeljske kilometrine tudi na RTV Slovenija, so mu jezične dame, ki jih je v četrtek zvečer predstavljal občinstvu v Festivalni dvorani, dodobra dale vetra. Tam je namreč potekal izbor za letošnjo slovensko fatalko, že 13. po vrsti.

Med osmerico finalistk so se uvrstile pevka Jana Šušteršič, plesalki Ula Šemole in Nadiya Bychkova, voditeljica Tara Zupančič, igralki Ana Dolinar in Saša Pavlin Stosić ter kulinarični poznavalki Alma Kochavy in Alma Rekić. Med njimi je krmaril Urankar, ki pa ni imel lahkega dela, saj so si ga med pogovorom kar nekajkrat pošteno privoščile in tako poskrbele za salve smeha v dvorani.

A jim tega ni zameril, prav nasprotno. "Najbolj uživam, ko intervjuvam ljudi, ki mi dajo nekaj nazaj. To je definicija fatalke! To je definicija razmišljujočih žensk, ki imajo izoblikovano svoje mnenje, karizmo in samozavest. To sem od njih tudi pričakoval," se je navduševal po koncu večera.

Fatalnost je celota
Slavila je Alma Rekić, "tista sodnica v kuharskem šovu MasterChef Slovenija, ki je menda najstrožja in najbolj neprizanesljiva do tekmovalcev". Kako pa fatalko vidi sama? "Zame ni pomemben ne zunanji videz niti idealne mere, kot pravijo, mora biti neki model, daleč od tega. Mora biti tista ženska, ki nekaj izžareva, ko stopi v prostor, neko karizmo, osebnost. Stojim pa za tem, da mora biti tudi uspešna," je povedala za MMC.

Kako pa bo naziv slovenske femme fatale čez nekaj desetletij opisala svojim vnukom, pravnukom? "Predvsem bom izpostavila vse svoje dosežke pred tem nazivom, in ko vse skuaj povežeš, je to ta celota - femme fatale," je odločno poudarila ambiciozna 35-letna Jeseničanka.

Fatalnost kot uspešnost
Da fatalnost še zdaleč ni preprost koncept, se strinja tudi ikona slovenskega modnega prostora Nina Gazibara. "Tukaj se ne izbira lepota, in tudi ne mladost. Mislim, da mora biti fatalka ženska, ki je v življenju že nekaj dosegla. Mora biti karizmatična, samozavestna, znati se mora vesti, imeti osebnost, biti tudi lepa - iti mora za skupek vsega tega, celoto," je prepričana.

Svojo "favoritinjo" ta večer pa je imela starosta slovenskega novinarstva Bernarda Jeklin, dolgoletna urednica legendarne revije Jana. "Zame je fatalka Petra Kancler, ker je izjemno uspešna v svojem poslu," je odločno pokazala na urednico revije, ki stoji za tem izborom.

Femme fatale 2015 je postala pevka Nuška Drašček, pred njo pa so ta naziv prejele Tanja Ribič (2004), Živa Vadnov (2005), Sanja Grohar (2006), Nina Ivanič (2007), Bernarda Žarn (2008), Jerneja Podbevšek Zhembrovsky (2009), Nika Kljun (2010), Nataša Dobelšek (2011), Jadranka Juras (2012), Ana Lukner (2013) in Tanja Skaza (2014).

Dobro obiskana prireditev
Za glasbeni premor so poskrbeli Nuška Drašček, Miha Guštin - Gušti, Lovro Ravbar in Astrid Kljun, pa tudi gost presenečenja Vlado Kreslin, ki se je v kuliso romatičnega okolja rajskega vrta zlil s svojo nežno balado Če bi midva se kdaj srečala.

Med fatalke so se nato pomešali tudi številni znani Slovenci, ki so priložnost izkoristili za kramljanje in tudi kakšno modro misel o tem, kaj je za koga fatalnost.

Zame ni pomemben ne zunanji videz niti idealne mere, kot pravijo, da mora biti neki model, daleč od tega. Mora biti tista ženska, ki nekaj izžareva, ko stopi v prostor, neko karizmo, osebnost. Stojim pa za tem, da mora biti tudi uspešna.

Alma Rekić, fatalka leta