Bojan Emeršič bo praznike preživel s soprogo, igralko Viktorijo Bencik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bojan Emeršič bo praznike preživel s soprogo, igralko Viktorijo Bencik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Tema bo tekla tudi o pozdravljanju in bontonu. Naj napišemo nekaj drobnih pravil, ki si jih je vredno zapomniti, če želimo vsaj malo delovati olikano. Ko vstopimo v prostor, v neko sobo, dvorano, pisarno, smo mi kot prišleki tisti, ki moramo pozdraviti.

Velja, da morajo ob srečanju mlajši pozdraviti starejše, moški ženske. Ob vsem tem pa si je vredno zapomniti tudi pomembnost prvega stika. V prvih 30 sekundah, torej prav pozdrav, prve kretnje in prvi pogledi so tisti, ki pustijo vtis na drugega človeka za celo življenje.

Teden se končuje tudi v znamenju velikonočnih praznikov, ki jih praznujejo verniki Rimskokatoliške cerkve. Seveda bo delček oddaje Vikend paket tudi dišal po družinskem vzdušju med prazniki. Z nami bodo svoj pogled na praznovanje delili: dramski igralec, voditelj in povezovalec letošnjih Viktorjev Bojan Emeršič, ki z režiserjem Markom Naberšnikom kuje scenarij prireditve. Ekskluzivno nam bo zaupal nekaj podrobnosti. Pogovoru z Bernardo se bosta pridružila tudi radijski voditelj, ljubiteljski pevec in oče Jure Sešek in redovnica ter televizijska voditeljica Romana Kocjančič.

Zakaj ne bi tudi tokrat uživali ob dobri glasbi, zanjo bodo poskrbeli Aleksander Mežek, Nino in mešani pevski zbor Strune.

Na terenu bomo tokrat spoznali plešoče župnike in na Krvavcu skakali v ledeno mrzlo lužo.

M. P. Z.