Dvojčici Prusnik, Maja Keuc in Klemen Slakonja so napeto spremljali razplet drugega evrovizijskega polfinala v Bakuju in stiskali pesti za Evo. Kljub razočaranju, da 16-letna Korošica ni prišla v finale, so nanjo izjemno ponosni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dvojčici Prusnik, Maja Keuc in Klemen Slakonja so napeto spremljali razplet drugega evrovizijskega polfinala v Bakuju in stiskali pesti za Evo. Kljub razočaranju, da 16-letna Korošica ni prišla v finale, so nanjo izjemno ponosni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kot po navadi se tudi letos pod oznako #evrovizija na Twitterju odvija zanimiva debata ... Spremljali jo boste lahko spet v soboto, ko bo čas za veliki finale. Foto: Twitter

Maja je že na večer drugega polfinala razplet spremljala na Twitterju: ":((( Vsi vemo, da bi si Eva zaslužila pot v finale! Bravo punca! Amazing job!*"

Spremljajte Evino bakujsko dogodivščino tudi na njeni uradni strani na Facebooku.

Tudi Klemen Slakonja, voditelj oddaje Misija Evrovizija, ki je Evo popeljala v Baku, je bil razočaran, a je hkrati na omenjenem družabnem omrežju koroško najstnico pohvalil. "Eh, kuhna... Bravo Eva!" je zapisal in si v svojem šaljivem slogu izposodil še enega izmed "hoferizmov", kot so tviteraši hudomušno označili pripombe komentatorja Andreja Hoferja: "V življenju so še hujše stvari kot Evrovizija."

Majina favoritinja? Švedska!
Majo smo, ko smo jo imeli že na liniji, povprašali še, kaj je po njenem mnenju razlog, da Evi kljub resnično vrhunsko odpeti skladbi vendarle ni uspelo priti v veliki finale. Čeprav je dejala, da sama nikoli ne zna oceniti, kaj bi bili lahko razlogi za neuvrstitev naprej na takih izborih, je ugibala, da je najverjetneje temu botrovalo dejstvo, da se je v drugem polfinalu "drenjalo" več republik nekdanje Jugoslavije, hkrati pa Keučeva ocenjuje, da je bila v drugem polfinalu konkurenca hujša kot v prvem, ko gre za same skladbe in tudi izvedbe.

Majina favoritinja zdaj, ko Slovenije ni več v konkurenci? "Švedska!" je lanska slovenska evrovizijska predstavnica izstrelila kot iz topa.

Dvojčici Prusnik: Bilo je "pravljično"
Za komentar Evinega nastopa smo takoj po drugem polfinalu povprašali tudi dvojčici Prusnik, ki sta bili Evini konkurentki v finalu Misije Evrovizije. "Eva je bila izjemna, res zakon, nepopisna, njeno energijo sva čutili prek zaslona, vse je izgledalo super, tako pravljično!" sta bili navdušeni.

Nika je dodala, da je bila pred nastopom Botove vznemirjena in malce "na živčkih", ob samem nastopu pa jo je zmrazilo po vsem telesu, kar je po njenem mnenju najboljši znak. Njena dvojčica Eva pa je o svoji vrstnici in soimenjakinji povedala: "Bila je super, počutila sem se, kot da sem v eni pravljici v pragozdu!"

In zakaj se po njunem mnenju Evi Boto vendarle ni uspelo uvrstiti v finale? "Eva je bila izjemna ne glede na rezultat, več kot očitno je, da je dala vse od sebe, potem je pa rezultat odvisen še od toliko drugih dejavnikov. Zelo je lahko zadovoljna s sabo, prav tako pa smo lahko vsi Slovenci ponosni nanjo! Go Eva!"