Prizor iz središča Sevnice. Foto: Reuters
Prizor iz središča Sevnice. Foto: Reuters
Sevnica
Ameriška zastava pred družinsko hišo Knavsovih v Sevnici. Foto: BoBo
Mirjana Jelančič, nekdanja sošolka takrat še Melanije Knavs. Foto: Reuters
Sevnica proslavila uspeh rojakinje Melanije

"To je bilo spontano druženje, tudi zaradi prihoda številnih novinarjev. Ljudje pridejo sem, izrazijo zadovoljstvo in odidejo, kajti v Sevnici je normalen delovni dan,"
je o manjšem praznovanju, ki so ga pripravili v središču Melanijinega domačega kraja dejal župan Srečko Ocvirk in dodal, da je razpoloženje zato, ker bo Sevničanka postala prva dama ZDA, pozitivno. Koliko ljudi se je zbralo, težko presodi, saj od šestih zjutraj ves čas prihajajo in odhajajo, je še dejal in dodal, da je bistveno to, da so ponosni na Melanio.

Občina Sevnica si od zmage Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah tako ne obeta kaj dosti, "nekaj posebnega pa je že to, da bo Melanija zdaj Sevnico postavila na svetovni zemljevid, da bomo postali bolj prepoznavni med srednjeevropskimi mesti". "To je velik prispevek k prepoznavnosti, večji, kot tisti neposredni učinek — torej, kaj bo kdo sponzoriral," je poudaril in dodal, da bodo to, da iz kraja prihaja ameriška prva dama, tržili le kot enega izmed elementov turistične prepoznavnosti kraja — poleg obiska Lisce, ribolova na Savi, kolesarstva itd.
Pa je občina pripravljena na morebiten prihod turistov v kraj? "Občina Sevnica kot celota se postopoma razvija kot turistična destinacija, in to je eden od elementov, ki bo pripomogel še k večji prepoznavnosti," je pojasnil župan in dodal: "Ta trenutek je obiska toliko, da ga s svojo infrastrukturo zadovoljujemo, zagotovo pa se bo turistična ponudba še povečala."
Tanja B. Kozorog

Sevnica proslavila uspeh rojakinje Melanije