Na podelitvi baft pred dvema letoma je Alicia Vikander nosila obleko znamke Christian Dior. Foto: Reuters
Na podelitvi baft pred dvema letoma je Alicia Vikander nosila obleko znamke Christian Dior. Foto: Reuters
Leto pozneje na Baftah v Chanelu. Foto: Reuters

Da je 26-letna lepotica modno zelo opazna, so že pred časom opazili oblikovalci, ki so jo za rdeče preproge opremili s svojimi kreacijami - pogosto je nosila Lagerfeldove zamisli za Chanel - zdaj pa je nekdanja baletna plesalka z elegantno držo sledila igralskim kolegicam Michelle Williams, Jennifer Connelly, Angelini Jolie, Charlotte Gainsbourg ... in podpisala pogodbo s francoskim sinonimom za luksuz, hišo Louis Vuitton.

Seveda se pri znamki, ki jo kreativno vodi Nicolas Ghesquiere, za potezo ne bi odločili brez donosne računice: Alicia je v enem letu posnela kar osem filmov, nekateri med njimi na platnu še niso zaživeli, zato bo priložnosti, da njihove kreacije predstavi na bleščečih promocijskih dogodkih, še precej.

Mednarodni karierni preboj je Švedinja doživela z manjšo vlogo v Ani Karenini in z eno osrednjih v danski uspešnici Kraljevska afera, v kateri je zaigrala ob Madsu Mikkelsnu. Nato je posnela še Peto vejo oblasti in Seventh Son, te dni pa opravlja promocijske dejavnosti za novi film The Man from U.N.C.L.E. v režiji Guya Ritchieja, v katerem igra ob Henryju Cavillu in Armieju Hammerju.

Alicio, ki živi v Londonu, od konca lanskega leta ljubezensko povezujejo z igralcem Michaelom Fassbenderjem.

Oglejte si nekaj modnih izbir švedske vzhajajoče zvezdnice.