'Selfie' Beckhamovih petih - mati je pozneje stopila na modno stezo. Foto: Reuters
'Selfie' Beckhamovih petih - mati je pozneje stopila na modno stezo. Foto: Reuters
Kolekcija Victorie Beckham
Victoria rada preseneča z detajli. Foto: Reuters

Victoria ve, kako obleke prodati, in ima oko za detajle, je najpogostejši opis njene nove kolekcije, ki jo je v nedeljo predstavila čez lužo. Na modni reviji so v prvi vrsti sedeli njen mož, nekdanji nogometaš David, in vsi štirje njuni otroci - sinovi Brooklyn, Romeo, Cruz in hči Harper, ki že pri dobrih dveh letih velja za otroško modno ikono. Mnogo novinarjem tako ni ušlo to, kako mirni, potrpežljivi in uglajeni so bili otroci, David pa si ni mogel kaj, da jih ne bi ujel v svoj objektiv.

Sinovi prvič na njeni modni reviji
Victoria, ki je znana po tem, da se nikoli ne nasmehne, vsaj v kamero ne, je morala zato v zaodrju odgovarjati tudi na vprašanja o svoji družini. "Kako delo usklajujete s štirimi otroki in kako vam je uspelo, da so se obnašali najlepše med vsemi?" jo je vprašal neki španski novinar. Nekdanja članica zasedbe Spice Girls je pomislila, nato pa odgovorila: "Preveč mi laskate. Resnično sem si želela, da bi v živo videli moje obleke. Fantje še nikoli do zdaj niso bili na modni reviji. Mislim, da je zanje le pozitivno, če se zavedajo, da tako njihova mami kot očka veliko delata." Zanimivo, Victoria je nenadoma postala zaščitni obraz vseh zvezdniških delovnih mater, uspelo pa se ji je tudi otepsti ciničnih pogledov in mnenj o vseh pevkah, ki si želijo uspeti tudi v svetu mode.

Modni strokovnjaki so njeno kolekcijo zelo pohvalili. Klasične, a do zadnje podrobnosti dodelane obleke, krila in obleke z naborki, jakne v kombinaciji s hlačami, nekoliko preveliki po moško krojeni plašči in puloverji iz kašmirja - za vse si je Britanka prislužila pohvalo. Nekateri so kolekcijo opisali tudi kot "poroko ženskosti in moškosti". "Všeč mi je element presenečenja, kot je srajca, ki je s sprednje strani krojena povsem klasično, zadaj pa ima globok izrez ali kaj podobnega," je Beckhamova dejala po reviji.

"London je naš dom"
Zavrnila pa je možnost, da bi se družina spet preselila v ZDA. "Otroci obiskujejo šolo v Londonu. Brez dvoma je tam naš dom," je dejala in razkrila, da bo v tem mestu kmalu odprla tudi svojo prvo trgovino, v kateri bo ponujala široko paleto oblačil, tudi pletenin in oblačil za prosti čas. Otroška kolekcija bo morala še nekoliko počakati.