Med zaprisežene Louboutinove oboževalke spada tudi Victoria Beckham (na fotografiji vidite njene dolge noge). Foto:
Med zaprisežene Louboutinove oboževalke spada tudi Victoria Beckham (na fotografiji vidite njene dolge noge). Foto:

Čevlji Christiana Louboutina že nekaj let veljajo za najbolj zaželene prestižne čevlje zvezdnic in navadnih smrtnic. Kot je nekoč izjavil danes 46-letni francoski modni oblikovalec, si je zastavil cilj, "da bi bila ženska videti seksi, lepa, njene noge pa kar se da dolge".

Navdih: pariške plesalke
Kot najstnik se je Louboutin pogosto izmuznil iz šole, da bi si ogledal nastope plesalk v pariških nočnih klubih, saj so ga navduševali njihovi kostumi in bleščeči čevlji. To naj bi bil glavni razlog in navdih za to, da je postal oblikovalec čevljev. "Prav visoka peta je tista, ki oblikuje noge, narekuje način hoje in je okras telesu. Je prava ikona sama zase," je prepričan Louboutin.

Christian Louboutin je prvo linijo prestižne ženske obutve predstavil leta 1991, od leta 1992 pa njegovi zelo zaželeni izdelki nosijo prepoznaven rdeč in svetleč podplat. In zakaj imajo njegovi čevlji rdeče podplate? "Zgodilo se je po naključju. Zdelo se mi je, da čevljem manjka energije, zato sem na podplat enega čevlja nanesel rdeč lak za nohte. To se je izkazalo za tako uspešno odločitev, da je to postalo stalnica."

Navdih za "ubijalske" pete je oblikovalec dobil v zgodnjih 20 letih življenja. Med obiskom nekega muzeja je opazil znak, ki je prepovedoval ostre visoke pete, saj bi menda lahko poškodovale parket. Ta podoba je ostala v njegovih mislih in mu pozneje dala zamisel za njegove mojstrovine. "Želel sem se upreti temu. Želel sem ustvariti nekaj, kar bi kršilo pravila in ženskam dajalo samozavest in občutek moči."

Čevlji Christian Louboutin so odslej naprodaj tudi v ljubljanski blagovnici Maxi.

V fotogaleriji si oglejte nekaj Louboutinovih stvaritev, po katerih hrepenijo ženske po vsem svetu.