Miley Cyrus v
Miley Cyrus v "obleki" iz varnostnih zaponk. Foto: Reuters

Miley Cyrus, ki je pozneje dobila svoja prva dva zlata gramofončka, je namreč izbrala po meri izdelano obleko znamke Maison Margiela, ki jo je zasnoval John Galliano, in je bila v celoti sestavljena zgolj iz pozlačenih varnostnih zaponk. Svoj videz, ki je spominjal na Barbarello, kot jo je v poznih 60. letih upodobila Jane Fonda, je dopolnila še z bujno pričesko.

Na rdeči preprogi je nemalo pogledov pritegnila tudi Billie Eilish z jakno z napisom Barbie (za pesem iz lanskega filma je pozneje prejela tudi grammyja), med opaznejšimi pa je bila tudi Victoria Monet, poznejša nagrajenka za najboljšo debitantko, ki je izbrala kreacijo modne hiše Versace v bronastih odtenkih. Na rdeči preprogi je pozirala skupaj s partnerjem in dveletno hčerko Hazel (v pomanjšani različici materine obleke), ki ji je pripisala avtorstvo ene izmed skladb, s čimer je dekletce postalo najmlajša nominiranka za grammyja v zgodovini.

Med opaznimi kreacijami na rdeči preprogi je bila tudi Dua Lipa, ki si je nadela globoko izrezano srebrno obleko z dodatnimi izrezi na bokih modne hiše Courrèges, videz pa dopolnila z ogromno Tiffanyjevo diamantno ogrlico.

Victoria Monet, John Gaines in njuna hčerka Hazel, ki ni bila navdušena nad fotografiranjem. Foto: Reuters
Victoria Monet, John Gaines in njuna hčerka Hazel, ki ni bila navdušena nad fotografiranjem. Foto: Reuters

Zvezda večera, Taylor Swift, je na rdečo preprogo prišla zadnja in zasijala v Schiaparellijevi beli kreaciji z visokim razporkom in vlečko, iz katere je vel glamur starega Hollywooda, ugotavljajo modni poznavalci. Vse skupaj je dopolnila še z dolgimi črnimi rokavicami in ovratnico v obliki zapestne ure, posuto z diamanti, ki jo je združila še z dvema diamantnima ogrlicama.

Medtem ko so bile omenjene modne izbire med kritiško bolj hvaljenimi, so bili modni poznavalci manj naklonjeni razgaljenemu videzu nekaterih drugih glasbenic ali ponesrečenim kreacijam, kot je bilo veliko rdeče drevo.