Čeprav je zdaj pot za pešce znova prehodna, pa dela na cesti na Mlinem še niso povsem končana. Foto: BoBo
Čeprav je zdaj pot za pešce znova prehodna, pa dela na cesti na Mlinem še niso povsem končana. Foto: BoBo

Gradnja novega pločnika je bila nujna, saj se je konzolni pločnik v preteklih letih nagnil in so ga morali delno zapreti. 700.000 evrov vredna dela, ki jih je izvajala Gorenjska gradbena družba, so stekla na začetku letošnjega januarja, predvideno pa je bilo, da bodo trajala do prvomajskih praznikov.

Med gradnjo so del pešpoti okoli jezera zaprli, saj bi bilo gibanje po gradbišču nevarno, česar pa vsi sprehajalci niso upoštevali. Zaprt je bil del poti med pristaniščem Mlino in Vilo Beli dvor, kar je onemogočilo krožno pot okoli jezera. Preostali del sprehajalne poti ob jezeru je bil sicer normalno prehoden.

Čeprav je zdaj pot za pešce znova prehodna, pa dela na cesti na Mlinem še niso povsem končana. Zato se bo po prvomajskih praznikih na državni cesti med pristaniščem Mlino in Vilo Beli dvor pri predoru nadaljeval izmenično enosmerni promet, ki je urejen s semaforji.

Med prazniki, od danes popoldne pa do vključno 5. maja, bodo zaporo začasno sprostili.

Promet med Bledom in Bohinjem bo še naprej oviran tudi na odseku med Obrnami in mostom čez Savo Bohinjko, kjer je zaradi izgradnje kolesarske povezave Bled–Bohinj občasna delna zapora glavne ceste predvidena do 20. junija.