Na letošnjih počitnicah so šli Britancem najbolj na živce Rusi. Foto: EPA
Na letošnjih počitnicah so šli Britancem najbolj na živce Rusi. Foto: EPA
Ležalnik
Rusi so se britanskim turistom najbolj zamerili, ker so zvečer pobirali ležalnike in jih nosili v svojo sobo. Foto: EPA

Spletna stran Real Holiday Reports je med 1.000 Britanci, ki so to poletje dopustovali v tujini, opravila anketo o tem, kaj oz. kdo jih je na dopustu najbolj motil. Rezultati so presenetili celo izvajalce - pričakovali so namreč, da bodo vprašani najbolj popljuvali Nemce (tako kot vsako leto), a so se zmotili.

Krivi so ležalniki ...
Več kot tretjina tistih, ki so to poletje dopustovali v Španiji, Franciji, Italiji, Grčiji, Turčiji, na Cipru, Malti ali Portugalskem, je dejala, da so jih najbolj motili Rusi. In zakaj? Vprašanim so se Rusi najbolj zamerili, ker so zvečer pobirali ležalnike in jih nosili v svojo sobo, zato da bi imeli naslednje jutro zagotovljeno mesto ob bazenu.

Poleg tega so šli drugim na živce, ker so ves čas glasno preklinjali, se vrivali v vrste in vzvišeno mahali z denarjem ter se vedli, kot da so najpomembnejši. Britance je zmotilo tudi to, da so po hotelu hodili oblečeni v trenirke in ovešeni z zlatim nakitom, da so pri obrokih pojedli, kolikor so mogli, nato pa zalogo odnesli še s seboj v hotelsko sobo ipd.

15 odstotkov Britancev nezadovoljnih z Britanci
Precej nepriljubljeni so tudi nemški turisti (ker, tako kot Rusi, v sobe odnašajo ležalnike), a jih imajo Britanci zdaj precej raje, saj so "vsaj lepše oblečeni". 15 odstotkom vprašanih Britancev pa je bilo presenetljivo zelo nezadovoljnih z vedenjem - Britancev.

Število ruskih turistov se je sicer v zadnjih letih hitro povečalo - leta 1995 jih je v tujini dopustovalo dva milijona, letos pa že več osem milijonov. Od tega jih je kar milijon in pol obiskalo Turčijo, zaradi česar jih letos tam ni bilo mogoče spregledati, pišejo na spletni strani Real Holiday Reports, kjer še ugotavljajo, da Rusi do zdaj niso prav pogosto letovali zunaj meja svoje države (oz. prej še Sovjetske zveze), zato preprosto ne vedo, kako bi se morali vesti.