Letna rast potnikov bo predvidoma presegla 20 odstotkov. Foto: BoBo
Letna rast potnikov bo predvidoma presegla 20 odstotkov. Foto: BoBo

Zimski vozni red, ki se za letalski promet začenja 29. oktobra, bo veljal do 30. marca prihodnje leto. Z ljubljanskega letališča bo v zimski sezoni s 15 rednimi prevozniki mogoče neposredno leteti na 18 destinacij. Nedavno vzpostavljeni poleti Luxaira v Luksemburg in Wizz Aira v Skopje bodo na voljo tudi pozimi. Luxair bo v Luksemburg letel dvakrat tedensko, Wizz Air pa v Skopje trikrat tedensko.

Prvič bodo pozimi potniki za letenje v London lahko izbrali tudi polete prevoznika British Airways na letališče Heathrow – ta bo tja letel štirikrat tedensko. V britansko prestolnico sicer polete ponujata tudi nizkocenovnika EasyJet (petkrat tedensko na letališče Gatwick) in Wizz Air (na Luton dvakrat tedensko).

Wizz Air bo dvakrat tedensko letel na londonski Luton in trikrat tedensko v Skopje. Foto: BoBo
Wizz Air bo dvakrat tedensko letel na londonski Luton in trikrat tedensko v Skopje. Foto: BoBo

Pogostost poletov se v primerjavi z lansko sezono povečuje na povezavah v Carigrad, Dubaj, Zürich in Beograd. Prevoznik Turkish Airlines bo v Carigrad prvič po letu 2006 v zimski sezoni spet letel dvakrat dnevno, Flydubai bo vsak dan letel v Dubaj, Swiss Airlines dvanajstkrat tedensko v Zürich, prevoznik Air Serbia pa bo v srbsko prestolnico letel devetnajstkrat na teden.

V okviru čarterskih poletov se bo mogoče z Brnika do konca leta odpraviti tudi na vodena potovanja v Jordanijo, Maroko in na Azore.

Lufthansa bo ohranila pogostnost letenja iz prejšnje zimske sezone, torej enkrat dnevno v München, a bo na tej liniji ponudila več sedežev, in dvakrat dnevno v Frankfurt, kamor bodo na voljo tudi zgodnji jutranji poleti. V zimski sezoni bo z ljubljanskega letališča Air France enajstkrat tedensko letel v Pariz, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico, Air Serbia dvakrat tedensko še v Niš, Brussels Airlines štirikrat tedensko v Bruselj, GP Aviation pa dvakrat tedensko v Prištino. LOT Polish Airlines bo vsak dan letel v Varšavo, Transavia štirikrat tedensko v Amsterdam.

V okviru čarterskih poletov se bo mogoče z Brnika do konca leta odpraviti na vodena potovanja v Jordanijo, Maroko, na Azore, Tenerife, Zelenortske otoke, Malto, Majorko, Madeiro, v Porto, Lizbono, Hurgado in Rovaniemi.

V Fraportu Slovenija so sicer že razkrili tudi dve novosti za poletni vozni red

"Letna rast potnikov bo predvidoma presegla 20 odstotkov," je dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel in dodala, da so na ljubljanskem letališču prvič po štirih letih že v začetku oktobra našteli milijon potnikov, do konca leta pa se bo to število povzpelo na več od sprva napovedanih 1,2 milijona potnikov.

V Fraportu Slovenija so sicer že razkrili tudi dve novosti za poletni vozni red. Maja bo prevoznik AirBaltic predstavil novo povezavo v Rigo, ki bo po navedbah Fraporta za potnike zanimiva kot končna destinacija in odskočna deska v Skandinavijo. Lufthansa pa bo letenje v München okrepila z dodatnim dnevnim poletom, tja bo torej mogoče leteti dvakrat na dan.