Razkošno drevo stoji v avli hotela Emirates Palace v Abu Dabiju (ZAE). Foto: EPA
Razkošno drevo stoji v avli hotela Emirates Palace v Abu Dabiju (ZAE). Foto: EPA

13-metrski iglavec je (tako kot je to tudi sicer v navadi) okrašen z lučkami in bunkicami, poleg tega pa ga krasijo še čisto pravi dragi kamni, vdelani v različne kose nakita.

Samo drevo je vredno "le" 10.000 dolarjev (7.500 evrov), dragulji pa vrednost celotne božično-novoletne jelke zvišajo na več kot 11 milijonov dolarjev (dobrih osem milijonov evrov), je za Reuters pojasnil upravitelj hotela Hans Olbert in dodal, da se je zamisel za najdražje drevo porodila v glavah članov njihovega marketinškega oddelka.

Vedeli so, da morajo ponuditi več, da privabijo ljudi
Novoletno smreko v omenjenem hotelu v Združenih arabskih emiratih sicer postavijo vsako leto, a tokrat so "vedeli, da morajo letos ponuditi nekaj drugačnega", če želijo privabiti nove obiskovalce. Drevo je, jasno, postavljeno prav zaradi turistov, saj je večina prebivalcev ZAE-ja muslimanov. Olbert meni, da je ravno njihova gesta dokaz, da je ZAE varna in strpna država.

Poleg zvezdic, lučk in bunkic so na drevesu obešene tudi dragocene zapestnice, ure, ogrlice in drugi kosi nakita, skupno pa je vanje vdelanih 181 dragocenih kamnov (diamantov, smaragdov, safirjev itd.). Dragoceno božično drevo 24 ur na dan varuje kopica varnostnikov.