Veliko zanimanje za EP v košarki

Po prvih ocenah bo septembra prihodnje leto Slovenijo obiskalo vsaj 30.000 ljubiteljev košarke, torej vsaj toliko kot na zadnjem prvenstvu v Litvi.

V več hotelih na Obali so potrdili, da imajo za obdobje prvenstva že zakupljene vse hotelske zmogljivosti: "Mi smo zadovoljni, oba hotela v Kopru in Žusterni sta od 1. do 15. septembra polna," je izjavil direktor Hotelov Koper Aleksander Volaš, pri Palmi, uradni turistični agenciji Eurobasketa 2013, ki skrbi tudi za vstopnice, pa so presenečeni nad odzivom, saj je po njihovih besedah povpraševanje nad pričakovanji.

Vse reprezentance, ki se bodo v skupini D potegovale za najvišja mesta, ki jih bodo vodila v drugi del tekmovanja v Ljubljano, bodo nastanjene v portoroških hotelih, kjer že prilagajajo ponudbo, prilagajajo pa tudi že dolžino postelj, pravi Janez Jager iz hotelov Life Class, ki dodaja, da so hotelirji na Obali zadovoljni z žrebom, saj prihajajo navijači iz Italije, Rusije, Finske, Švedske, Turčije in Grčije, med katerimi so številni že njihovi tradicionalni gostje.

Na velik promocijski učinek košarkarskega prvenstva računajo tudi občine. Zabave ne bo manjkalo, v Kopru je tako v načrtu vsaj eno navijaško središče, občina pa želi ob tem dogodku vzpostaviti tudi ladijske potniške povezave.

Za zdaj je tako videti, da se ni treba bati, da bi tribune v Kopru (in drugih mestih) samevale, k čemur bo zagotovo pripomoglo tudi to, da bodo na voljo tudi posamične vstopnice. Več o cenah vstopnic pa bo znano kmalu.