Hawaii so pravi raj za športne navdušence. Foto: EPA
Hawaii so pravi raj za športne navdušence. Foto: EPA
Savannah nudi veliko kotičkov za oddih in romantične sprehode. Foto: EPA
New Orleans
Turizem se vrača tudi v New Orleans, ki ga je lani prizadel katastrofalen orkan. Foto: EPA

Za začetek omenimo Kauaio na Havajih, ki slovi kot po bogatem rastlinju in čudovitih plažah. Priljubljena turistična točka nudi veliko zabave in rekreacije, kar bo zaljubljence zaposlilo za ves dan, lahko pa tudi večer.

Pustolovci se lahko podajo na potapljanje v kristalno čistem morju med raznobarvnimi prebivalci oceana in koralnih grebenov ali na pohode do številnih izletniških točk, kjer si lahko ogledajo slapove in raznovrstno rastlinje. Tisti, ki niso za tovrstne dejavnosti, pa si lahko še vedno izberejo lenarjenje na plaži pod senčniki z obveznim koktejlom, ki jih bo prijetno ohladil v vročih dneh.

Santa Barbara
Ljubitelji morja in sonca lahko za svoj oddih izberejo tudi Santa Barbaro v Kaliforniji. Mesto, znano tudi iz številnih ameriških filmov in nadaljevank, krasijo čudovite plaže, zgradbe v mediteranskem slogu in odlične restavracije. Zaljubljeni pari pa bodo v mestu odkrili še veliko skritih romantičnih kotičkov.

Savannah
Nad preteklostjo navdušeni pari lahko obiščejo mesto Savannah v zvezni državi Georgia, kjer je čutiti bogato zgodovinsko dediščino in živahni utrip mesta. Velike hiše, obkrožene z velikimi zelenicami ogromnimi drevesi in vodometi, so glavne zanimivosti tamkajšnjega okolja. Turisti lahko obiščejo še znamenito univerzo umetnosti, tisti z bolj debelo denarnico pa lahko najamejo sobo v hotelih Ballastone ali Foley House Inn.

New Orleans
Lahko pa obiščete New Orleans, mesto, ki ga je pred kratkim prizadel orkan Katrina. Turistični delavci v New Orleansu v Louisiani se po katastrofi, ki je prizadela mesto, počasi pobirajo in zagotavljajo, da bodo turisti pri njih še bolj zadovoljni, kot so bili pred katastrofo. Zgodovinsko mesto odseva slikovito zgodovino zvezne države, ki je bila prej tudi pod Francozi in Španci. Francoska četrt v New Orleansu je znana po zgradbah iz 18. in 19. stoletja in veliki katedrali.

Zaljubljenci, ki so nori na glasbo in ples, se bodo z veseljem udeležili glavne znamenitosti − festivala Mardi Gras, ki v New Orleansu poteka vsako pomlad. Takrat se odvijajo parade in plesi.