ZDA se zahvaljujoč svojemu raznolikemu teritoriju, ki sega od Atlantskega do Tihomorskega oceana, lahko pobahajo s številnimi rajskimi plažami. Foto:
ZDA se zahvaljujoč svojemu raznolikemu teritoriju, ki sega od Atlantskega do Tihomorskega oceana, lahko pobahajo s številnimi rajskimi plažami. Foto:

Na vrhu je zaščiteni Caladesi Island State Park na Floridi, ki je s tem premagal takšne peščene raje kot denimo opevani Hanalei Beach na havajskem otoku Kauai in idilični Cape Hatteras v Severni Karolini.
Leatherman je svoj seznam sestavil v okviru ameriške zvezne kampanje, ki ocenjuje plaže glede na vrsto okoljevarstvenih, varnostnih in rekreacijskih dejavnikov. Lani si je naslov najboljše plaže po kriterijih Dr. Beacha priborila Ocracoke Lifeguard Beach v Severni Karolini.
V spodnji fotozgodbi si oglejte celotno deseterico.

K. S.

10. mesto: Beachwalker Park na otoku Kiawah Island v Južni Karolini.
9. mesto: Cape Florida State Park na južnofloridskem otočku Key Biscayne.
8. mesto: Cape Hatteras v Outer Banksu v Severni Karolini.
7. mesto: Hamoa Beach na havajskem otoku Maui.
6. mesto: Main Beach v East Hamptonu v državi New York.
5. mesto: Coronado Beach v kalifornijskem San Diegu.
4. mesto: Coopers Beach v Southamptonu v državi New York.
3. mesto si je priborila Siesta Beach v floridski Sarasoti, znani po lepih, dolgih belih peščenih plažah.
Tik pod vrhom je sanjska Hanalei Beach na havajskem otoku Kauai, znanem tudi kot 'otok vrtov'. Hanalei je plaža, ki se najpogosteje uvršča na prva mesta podobnih seznamov, na njej pa so tudi že posneli vrsto znamenitih filmov.
In še zmagovalec: to je kar malce nepričakovano (a povsem zasluženo) postal Caladesi Island State Park ob obali Floride. Ta idilični otoček, ki gosti redke ptice in morske želve, je še zlasti priljubljen med romantičnimi parčki.