Prebujanje ob zvokih morja ima svojo ceno. Foto: Grand Walilea
Prebujanje ob zvokih morja ima svojo ceno. Foto: Grand Walilea
Prelepe plaže
Tudi ob ležanju na plaži in opazovanju kitov bo za vse skrbelo hotelsko osebje. Foto: Wailea Resort Beach
Tropski vrtovi
Če bo morje slučajno premrzlo za vas, se lahko osvežite tudi v zunanjih hotelskih bazenih in tolmunih. Da se le ne izgubite v repliki tropskih gozdov in mostov! Foto: Grand Walilea

Letovišče Wailea, ki na celotnem otočju Havaji žanje najboljše kritike, primerjajo z rajem - seveda vam je v raju dovoljeno skoraj vse, da imate le dovolj polno denarnico.

Prekrasne plaže so razervirane le za goste hotela (kaj bi se zvezniki in najbogatejši Zemljani mešali s preostalimi, manj srečnimi in manj bogatimi smrtniki), golfigrišča imajo toliko lukenj, da vseh ne utegnete prešteti, v nasprotju z vrhunsko posrežbo, v kateri pa menda ni luknje.

Pet letovišč (Grand Wailea, Four Seasons Maui, Fairmont Kea Lani, Renaissance Beach in Wailea Marriott), ki so del Wailee, leži v enem zadnjih delov neokrnjenih Havajev, med pobočjem Haleakala in Tihega oceana.

Na spletnih straneh hoteli svoj raj vsi opisujejo približno takole: "Ponujamo neprekosljiv razgled na ocean, v katerem lahko opazujete prhanje kitov, nenaseljeno in neokrnjeno otočje Kahoolawe, spočili pa se boste lahko v praktično avtentičnih tropskih vrtovih, tolmunih in luksuznih sobah z vrhunsko postrežbo."

1.500 metrov toplic
Največji izmed zgoraj omenjenih hotelov je Grand Wailea s 780 sobami, ima tudi največji topliški del Spa Grande, ki se razprostira na več kot 1.500 kvadratnih metrih. Notranji bazenski del šteje devet bazenov, sedem ogromnih toboganov in ogromno replik tolmunov, jam, mostov in slapov, imajo pa celo pokrito otroško plažo z igrali.

Dva milijona tolarjev = posuti orhidejini lističi
Cene za noč v hotelu se začnejo pri 300 dolarjih oziroma 60.000 tolarjih (to je le prenočitev v enoposteljni sobi), končajo pa se pri vrtoglavih 9.500 dolarjih (1,900.000 tolarjev) za najem 150 kvadratnih metrov velikega apartmaja. Za toliko denarja pa se že spodobi, da vas ob prihodu pričaka kraljevska postelja z najboljšimi svilenimi pregrinjali, posuta z lističi orhidej, ne manjka pa niti košara s sadjem in priročnimi darilci. To vam pripravi točno en in pol človek iz hotelskega osebja, ki skrbi za vsakega gosta.

Svoj dom med vsemi hoteli pa so našle tudi svetovno prizanane blagovne znamke - Tiffany, Louis Vuitton, Coach, Fendi in Gucci ne smejo manjkati nikjer, kjer dopustujejo znani, bogati in slavni.