Javni zavod Turizem in kultura Radovljica je razveselilo dejstvo, da je bilo število gostov in prenočitev pred glavno turistično sezono večje, predvsem v aprilu in maju, ko so številke prvič presegle število gostov in prenočitev pred pandemijo covida-19.

V prvem mesecu poletja, v juniju, je bilo število gostov in prenočitev primerljivo z lanskim letom, približno enake številke pričakujejo tudi v juliju in avgustu. Na območju radovljiške občine je bilo v prvi polovici leta nekaj več kot 51.000 prihodov turistov in skoraj 114.000 prenočitev. Prihodov je bilo za 18, prenočitev pa za 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Od konca junija so v Kropi, ki slovi po bogati kovaški preteklosti, bogatejši za novo turistično nastanitev – Bajta Kropar'ca, ta je nastala iz prenovljene furmanske hiše, v sedmih sobah in manjšem apartmaju ponuja 38 ležišč.

Radovljica je letos del daljinske kolesarske poti po Sloveniji

Kar se tiče organizacije dogodkov v juliju, so morali tudi na Turizmu in kulturi Radovljica zaradi slabih vremenskih pogojev odpovedati nekaj dogodkov. Zaradi dežja so morali odpovedati tudi prvi avgustovski četrtkov večer s koncertom Neishe in kulinarično tržnico z Okusi Radol'ce. Nestanovitno vreme je bilo razlog za nekaj odpovedanih kinopredstav na prostem.

Poleg Škofje Loke, Kranja, Postojne in Krškega se je tudi Radovljica letos vključila v daljinsko kolesarsko pot po Sloveniji Slovenia Green Gourmet Route, ki je bila v manjšem obsegu prvič predstavljena leta 2021. Večdnevna kolesarska tura, ki poteka le po destinacijah s trajnostnim znakom, kolesarjenje dopolnjuje s priložnostmi za kulinarična doživetja. Turo kolesarski popotnik lahko prevozi v 16 dneh.

Na območje radovljiške občine pride po dveh trasah – prva gre iz Kranja proti Tržiču in pod Dobrčo v Begunje na Gorenjskem in Radovljico, druga pa iz Kranja po desnem bregu Save čez Jamnik v Kropo, nato pa čez Zgornjo Dobravo v Globoko ter po gozdni učni poti v Radovljico.