Barack Obama s svojo prvorojenko Malio. Foto: EPA
Barack Obama s svojo prvorojenko Malio. Foto: EPA
Malia s svojo mlajšo sestro Sasho. Foto: EPA

Kenijec Felix Kiprono prvemu možu ZDA ponuja 150 glav živino, natančneje 50 krav, 70 ovc in 30 koz v zameno za roko 16-letne Malie Ann.

Odvetnik se je za Malio, kot je povedal za kenijski časnik The Nairobian, začel zanimati leta 2008, ko se je Obama potegoval za prvi predsedniški mandat, njegova hči pa je bila stara samo deset let. "Od takrat nisem bil v zvezi z nikomer in obljubljam, da ji bom zvest."

Kot je dodal, je pripravljen prvotno ponudbo (preprosto življenje in živino) tudi povečati, pri tem pa ima tudi podporo družine: "Željo sem delil s svojo družino, ki je pripravljena povišati ceno za nevesto."

Mladi odvetnik, čigar natančna starost ni bila razkrita, je povedal, da je že naredil načrt, kako bo Malio zaprosil za roko. To bo storil na vrhu hriba blizu njegove vasi. Na poroki pa bo namesto šampanjca v potokih teklo tradicionalno kenijsko mleko mursik.

Kenijec namerava svojo ponudbo Baracku Obami predstaviti julija, ko bo ta prišel v Kenijo na svoj prvi uradni obisk. Kiporo upa, da bo Obamo na obisku spremljala tudi Malia.

Če bo Obama sprejel njegovo ponudbo, se mu bodo uresničile sanje, je še dodal Kenijec.

Kenija podpira Obamo
Obama je v Keniji izjemno priljubljen, zanj so z vso močjo stiskali pesti tudi na prvih predsedniških volitvah. Vzhodnoafriško državo je že večkrat obiskal, saj se je tam rodil njegov oče, na zahodu države pa še vedno živi predsednikova babica po očetovi strani, ki je stara več kot 90 let.