Silvio Berlusconi je mikrofona vajen že od mladosti, ko je pel na razkošnih križarkah. Foto: Reuters
Silvio Berlusconi je mikrofona vajen že od mladosti, ko je pel na razkošnih križarkah. Foto: Reuters

Album z naslovom Prava ljubezen je izšel pred tednom dni, na njem pa je zbranih 18 ljubezenskih pesmi, ki jih je Berlusconi napisal in zapel s svojim prijateljem, neapeljskim pevcem in kitaristom Marianom Apicello. Vendar kljub medijskemu pompu, ki je spremljal izdajo zgoščenke, ta ni najbolj zaželen prodajni izdelek.

"Imam en primerek v skladišču, vendar ne vem, ali naj ga dam na police. Nihče razen novinarjev ni pokazal zanimanja zanj," je dejal eden izmed trgovcev v Rimu. Tudi v drugi prodajalni z glasbo, ki je na eni najživahnejših rimskih ulic Via Corso, so povedali, da imajo en primerek zgoščenke, vendar je prodajalec na policah ni mogel najti.

Mariano Apicella je ob tem zatrdil, da 75-letni politik kljub slabi prodaji albuma ljubezenskih pesmi ne bo nehal pisati. "Dober je na tem področju. Romantičen je. Izžareva strast, tega nimajo vsi," je prepričan glasbenik, ki je z "vitezom" pred tem posnel že tri albume.

Berlusconi je sicer v mladih letih služil denar s prepevanjem na razkošnih čezoceankah. Pozneje, ko je že zajadral v politiko, se je večkrat pohvalil, da je s svojim žametnim glasom očaral poslušalce.