V Tate Modern so razstavljene fotografije iz zbirke Eltona Johna. Foto: EPA
V Tate Modern so razstavljene fotografije iz zbirke Eltona Johna. Foto: EPA

Delček svoje zasebne zbirke, razstavljeno je okoli 200 fotografij, razkriva na razstavi v Tate Modernu v Londonu, ki bo na ogled do 7. maja.

Fotografije so nastale v obdobju od 20. do 50. let prejšnjega stoletja, posneli so jih nekateri najvidnejši fotografi tistega časa, kot so bili Man Ray, Andre Kertesz in Berenice Abbott, piše The Guardian.

Kot je pojasnil glasbenik, je, ko je opustil popivanje, začutil posebno strast do fotografije. Prve fotografije za svojo zbirko - črno-bele modne fotografije - je kupil, ko je bil s prijateljem v Franciji. "Mislil sem, da so čudovite. Kupil sem jih morda 12," je dejal. Od tedaj je imela fotografija v njegovem življenju pomembno vlogo. Bila je tista oblika umetniškega izražanja, ki jo je imel izmed vseh najraje in o kateri je tudi največ vedel.

Svoje stanovanje v Atlanti John uporablja kot svojo zasebno galerijo, fotografije ima večinoma uokvirjene v zlatih in srebrnih okvirih. V njegovi spalnici denimo visi fotografija Mana Raya Noire et Blanche, ki je trenutno na ogled v Tate Modernu. Na razstavi pa je mogoče videti tudi serijo Rayevih portretov umetnikov Pabla Picassa, Henrija Matissa, Maxa Ernsta in Andreja Bretona, ki so tokrat prvič razstavljeni skupaj.