Emmo je v Montevideu sprejelo na stotine mladih ljudi. Foto: Reuters
Emmo je v Montevideu sprejelo na stotine mladih ljudi. Foto: Reuters

Na stotine mladih, med njimi predvsem mlade ženske, so Watsonovo, ki je v Urugvaj prišla kot ambasadorka dobre volje organizacije za enakopravnost spolov Združenih narodov, pričakali pred parlamentom, njenim besedam pa so prisluhnili le srečneži. Zveze so izkoristili tudi urugvajski pomembneži, ki so na srečanje pripeljali svoje otroke in vnuke, ki so želeli v živo videti čarovnico Hermiono Granger iz čarovniške sage Harry Potter.

"Videti toliko mladih stati pred parlamentom in v tem prostoru mi vzbuja občutja vznemirjenja in hvaležnosti. Ponosna sem, da sem tu na ta dan, ko želimo v tej državi povečati politično udeležbo žensk," je dejala na sprejemu Emma, ki je dodala, da se je je sprejem izjemno dotaknil.

Organizacija z Emmo na čelu je poudarila, da je v urugvajski vladi le 13 odstotkov žensk, na predsedniškem stolčku pa ni nikoli sedela ženska. V skladu z novimi pravili mora biti najmanj ena tretjina kandidatov v strankah ženskega spola.

Igralka in diplomantka univerze Brown je bila imenovana za ambasadorko dobre volje julija, ob imenovanju pa je dejala: "Pravice žensk so zelo povezane s tem, kar sem. To je zelo osebno zame, zakoreninjeno v moje življenje, tako da si ne morem predstavljati priložnosti, ki bi bila zame bolj vznemirljiva." Dodala je: "Veliko se moram še naučiti, a počasi napredujem in upam, da bom lahko delila svoje znanje, zavedanje in izkušnje z drugimi."