Bansi in Bazarko sta dobra prijatelja, ki sta poslovno sodelovala že v preteklih letih. Letos sta ponovno združila moči in pripravila natečaj Poletna doživetja. Nagrajeni izdelki so razstavljeni ob glavnem odru. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Bansi in Bazarko sta dobra prijatelja, ki sta poslovno sodelovala že v preteklih letih. Letos sta ponovno združila moči in pripravila natečaj Poletna doživetja. Nagrajeni izdelki so razstavljeni ob glavnem odru. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Otroški bazar
RTV Slovenija se na 6. Otroškem bazarju predstavlja z velikim razstavnim prostorom, ki ponuja veliko vsebin, predvsem za najmlajše obiskovalce. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Otroški bazar
Poleg ogleda risank in otroških serij iz RTV-arhiva lahko pobarvate in preberete tudi knjižico Bansi v prometu. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

RTV Slovenija ima na že 6. tovrstni brezplačni prireditvi posebno vlogo, saj se predstavlja kot glavni medijski pokrovitelj.

Prireditev je lani obiskalo okrog 31.200 obiskovalcev, prav toliko, če ne še več, jih pričakujejo tudi letos. Obiskovalci lahko obiščejo zunanje in notranje prizorišče Gospodarskega razstavišča, kjer se predstavlja več kot 280 sodelujočih.

Zgoščen in izjemno pester nabor vsebin
Namen Otroškega bazarja je staršem, bodočim staršem in vsem preostalim, ki so kakor koli vključeni v vzgojno-izobraževalne programe, ponuditi pester nabor informacij iz najrazličnejših področij. Zato so organizatorji povabili k sodelovanju različne organizacije, društva, ustanove in podjetja, ki skrbijo za zdravje, izobraževanje, ustvarjalno preživljanje prostega časa, športne, kulturne, ekološke, dobrodelne, varnostne in mnoge ostale vsebine.

RTV s svojim razstavnim prostorom in predstavitvami na glavnem odru
Obiskovalci lahko na RTV-jevem prizorišču pobliže spoznajo vsebine, ki jih ponuja Radiotelevizija Slovenija, Založba RTV Slovenija ter Multimedijski center.
Na zaslonu se vrtijo risanke in serije, ki jih pripravlja Otroški in mladinski program Radia Slovenija. V ustvarjalnem kotičku ne manjka pobarvank Bansi v prometu, lahko pa se tudi fotografirate s krtkom Črtkom in njegovimi novimi prijatelji, ki bodo 1. oktobra predstavljeni v oddaji Studio Kriškraš.

Program za mlade 1. programa Radia Slovenija je tik pred uradno otvoritvijo na glavnem Bazarkovem odru predstavil radijske pravljice, ki že več kot 45 let ob ustaljenem terminu (ob 19. 45) v oddaji Lahko noč, otroci najmlajše pospremijo v sladke sanje. Pobliže bo predstavljena tudi oddaja Radijski ringaraja, ki ponuja sproščen pogovar z otroki iz vrtcev in šol po vsej Sloveniji.
Nekoliko starejšim bo namenjena predstavitev oddaje Hudo!, ki poleg izbrane popularne glasbe ponuja zanimive vsebine, ki se dotikajo najrazličnejših dejavnosti najstnikov.

Na glavnem odru se bo v nedeljo, 11. septembra, ob 13.30 predstavil priljubljeni zajček Bine. Jeseni na spored TV Slovenija prihaja nova oddaja za mladostnike med 13. in 18. letom z zanimivimi temami in duhovitimi skeči iz srednješolskih klopi. Oddaja se imenuje Razred zase in bo svojo krstno predstavitev doživela prav na Otroškem bazarju.

Razstava Poletna doživetja ob glavnem odru
Bansi je skupaj z maskoto otroškega bazarja - Bazarkom vse poletje zbiral izdelke v okviru natečaja Poletna doživetja. Nanj je prispelo več kot 260 izdelkov. Komisija je izmed vseh prispelih izbrala zmagovalce, katerih izdelki so razstavljeni na panoju ob glavnem Bazarkovem odru.

Ne pozabite pa tudi na Bansijev nastop, ki bo v soboto, 10. septembra ob 10. uri na glavnem odru. Bansi bo skupaj s policistom predstavil pravljico in pobarvanko Bansi v prometu.

Na otroškem bazarju vam vsekakor ne bo dolgčas. Podroben program in seznam sodelujočih si lahko ogledate na njihovi uradni strani.