Vladimir Putin je pred dnevi v sklopu predvolilne kampanje obiskal pekarno v mestu Samara. Foto: Reuters
Vladimir Putin je pred dnevi v sklopu predvolilne kampanje obiskal pekarno v mestu Samara. Foto: Reuters

Ruski gledalci so si v nedeljo zvečer lahko ogledali dokumentarni film s preprostim naslovom Putin, v katerem so izvedeli nekaj drobcev iz zasebnega življenja predsednika, ki se bo 18. marca potegoval za že četrti predsedniški mandat.

65-letni voditelj je v pogovoru z Andrejem Kondrašovom, ki je tudi predstavnik za medije v Putinovi predsedniški kampanji, dejal: "Od časa do časa mi Angela pošlje nekaj steklenic piva Radeberger." Putin se je še spomnil, da je pred leti, ko je bil še agent ruske tajne obveščevalne službe KGB v Vzhodni Nemčiji, z družino večkrat zahajal v "eno najboljših pivovarn na svetu" v mestu Radeberg. V isti sapi je dodal, da mu ne tekne le nemško pivo, ampak rad spije tudi kakšen ruski hmeljni napitek. Njegov najpriljubljenejši lokal v Moskvi je bar Žiguli, v katerem so ga že opazili tudi s premierjem Dmitrijem Medvedjevom.

Putin je v dveurnem dokumentarcu še povedal, da je bil njegov stari oče Spiridon Putin kuhar sovjetskih voditeljev Vladimirja Iljiča Uljanova - Lenina in Josipa Visarijonoviča Džugašvilija - Stalina. "Zanju je kuhal v eni izmed dač v okolici Moskve," je dodal.

V filmu se je pojavil tudi nekdanji nemški kancler Gerhard Schröder, ki je poudaril, da je vodenje Rusije ena najtežjih poklicev na svetu. "Vedno sem govoril, da obstajata dve delovni mesti, ki ju nikoli ne bi sprejel - papež in ruski predsednik. Umetnost, kako tako ogromno državo držati skupaj, je najtežja stvar, ki si jo predstavljam v politiki."