Michelin je ta teden izdal svoj prvi vodnik za celinsko Kitajsko, v katerem je nagradil široko paleto restavracij - od tistih najprestižnejših do takih, v katerih kosilo stane le pet evrov. Foto: Reuters
Michelin je ta teden izdal svoj prvi vodnik za celinsko Kitajsko, v katerem je nagradil široko paleto restavracij - od tistih najprestižnejših do takih, v katerih kosilo stane le pet evrov. Foto: Reuters

V aprila letos odprti restavraciji Taian Table so stregli zahodnjaške jedi, zdaj pa je postala ena izmed 31 v mestu, ki jim je Michelin v svojem prvem vodniku za Kitajsko podelil priznanje.

Vodil jo je nemški chef Stefan Stiller, ki je predtem v Šanghaju odprl že več uspešnih restavracij. Ponujali so meni s štirinajstimi ali desetimi hodi, zanju pa je bilo treba odšteti 170 oziroma 130 evrov, Michelin pa je pohvalil kuharjeve "pametne recepte", poroča BBC.

Jezni sosedje
Toda sosedje, ki so živeli v zgradbi nad restavracijo, nad njo niso bili nič kaj navdušeni. Pritoževali so se namreč nad hrupom in smradom.

"Ves čas je bilo hrupno, čutile so se tudi vibracije stereosistema. Tako vroče je tukaj, kjer živimo, mi pa nismo mogli odpirati oken, saj je bil vonj iz kuhinje tako moteč," je povedal eden izmed stanovalcev, ki so podpisali peticijo proti restavraciji, kar je povzročilo težavo pri dovoljenjih.

Taian Table je zato sporočil, da na tej lokaciji zapira svoja vrata, opravičili so se vsem gostom, ki so imeli vnaprejšnje rezervacije, in obljubili, da se bodo preselili v večje prostore in si priskrbeli vsa potrebna dovoljenja.