Vsi pari morajo biti polnoletni in skupaj že nekaj časa. Foto: EPA
Vsi pari morajo biti polnoletni in skupaj že nekaj časa. Foto: EPA

Gre za četrti festival, ki je posvečen znanemu italijanskemu ljubimcu Giacomu Casanovi, ki je Vrsar omenil tudi v svojih spominih.
Kot so izpostavili organizatorji tridnevnega festivala, si je Casanova zapomnil Vrsar zaradi "dobre pojedine, refoška in lepih žensk". Casanova naj bi obiskal Vrsar dvakrat, in sicer leta 1743 in 1744.

Letošnji program 4. Casanovafesta, ki bo potekal med 28. in 30. junijem, znova prinaša vrsto umetniških in zabavnih dogodkov, ki so posvečeni ljubezni, med drugim tekmovanje za najboljši poljub.
Poljub, vreden tisoč kun
Vsi zaljubljeni pari, ki se bodo prijavili, morajo biti polnoletni in že nekaj časa skupaj. Strokovna žirija bo izbrala najbolj čuten poljub, ki naj bi trajal približno štiri minute oziroma toliko kot glasbena podlaga. Pari se bodo poljubljali ob različici pesmi Petule Clark Casanova Kiss.

Najbolj čuten poljub bo vreden tisoč kun (135 evrov), je napovedala direktorica festivala Mariam Abdelghani.

Pripravili bodo tudi razstave, filmske projekcije, predavanja in koncerte, ki častijo večno temo ljubezni. Predvidena je tudi gastronomska ponudba afrodiziakov. Podrobnejši program pa bodo predstavili sredi junija.