50 Cent je nekoč živel praktično na cesti, preživljal se je s prodajo mamil, danes pa mu v enem letu uspe zalužiti 150 milijonov ameriških dolarjev. Foto: EPA
50 Cent je nekoč živel praktično na cesti, preživljal se je s prodajo mamil, danes pa mu v enem letu uspe zalužiti 150 milijonov ameriških dolarjev. Foto: EPA

Ameriški raper s pravim imenom Curtis James Jackson je na drugem mestu za seboj pustil Jay-Z-ja, ki je zaslužil skoraj polovico manj - 82 milijonov dolarjev.

50 cent je večino denarja zaslužil od prodaje svojega deleža v podjetju mineralne vode Vitamin Water, ki ga je odkupila Coca Cola. "Fifty" je obenem tudi lastnik linije oblačil "G-Unit", trenutno pa se z južnoafriškim poslovnežem Patriceom Motsepejem dogovarja o skupnem nakupu nekega rudnika v Afriki. To pa še ni vse - v kratkem namerava raper poslati na trg še linijo svojih deodorantov in kondomov.

Jay-Z s pravo pogodbo
Jay-Z
, ki je prvo mesto zasedel lani, je levji delež svojega zaslužka pridobil s podpisom pogodbe z organizatorjem koncertov Live Nation, kar nekaj milijonov pa mu je prinesla tudi prodaja njegovega zadnjega albuma z naslovom "American Gangster". Jay-Z-ju na tretjem mestu sledi P. Diddy, za njim pa je Kanye West. Med prvimi desetimi se znajdejo še Timbaland, Pharrell Williams, Swizz Beats, Snoop Dogg, Dr. Dre in Ludacris.

J. R.

Jay-Z je od lani naprej bogatejši za 82 milijonov dolarjev. Foto: EPA
P. Diddy se je s 35 prisluženimi milijoni zavihtel na tretje mesto. Foto: EPA
Kanye West je v žep pospravil okroglih 30 milijonov. Foto: Reuters
Timbaland je pristal na petem mestu. Zaslužek: 22 milijonov dolarjev. Foto: EPA
Pharrell Williams se lahko pohvali z zaslužkom 20 milijonov. Foto: EPA
Swizz Beats na sedmem mestu je lani zaslužil 17 milijonov.
Snoop Dogg se lahko pohvali s 16 milijoni. Foto: Reuters
Dr. Dre - 15 milijonov mu je prineslo deveto mesto na lestvici.
Ludacris je izmed vseh desetih zaslužil najmanj - 14 milijonov dolarjev. Foto: Reuters