Berlusconi, zelo ponosen na svoj videz, je vedno rad v družbi lepotic. Foto: EPA
Berlusconi, zelo ponosen na svoj videz, je vedno rad v družbi lepotic. Foto: EPA
Silvio Berlusconi z ženo Veronico
Bogataševa vila na Sardiniji je poleti polna gostov. Nekdanji italijanski premier še raje kot politike gosti lepa dekleta. Foto: EPA

V sredo so se v neki italijanski reviji namreč pojavile fotografije 70-letnega medijskega mogotca v družbi mladih deklet. Fotografije so paparaci posneli med velikonočnimi prazniki v Berlusconijevi vili na Sardiniji. Najbogatejši Italijan, ki nikoli ni skrival, da ima rad ženske, in dekleta se na fotografijah držijo za roke, poleg tega so mu lepotice sedele v naročju.

Bo sledila tožba?
Berlusconijev odvetnik Niccolo Ghedini je takoj pojasnil, da so bile fotografije narejene "nezakonito, paparaci pa so vdrli na Berlusconijevo posestvo". Poleg tega naj bi bilo takrat zraven tudi ogromno moških: "Berlusconi nikakor ni bil sam z ženskami." Ghedini je reviji, ki je sporne fotografije objavila, že zagrozil s tožbo.

Kdo bi se rad maščeval "sultanu"?
Revija je objavo pospremila s pompoznim naslovom Berlusconijev harem, Italijani pa se smejijo, da je Berlusconi ob dekletih videti bolj kot njihov stric ali dedek kot pa sultan. Zagovorniki živahnega bogataša pravijo, da na fotografijah ni ničesar šokantnega, dnevnik Il Giornale, ki je v lasti Berlusconija, pa je zapisal: "To je le zgodba o majhnem političnem maščevanju."

Januarja se je javno opravičil
Berlusconijeva 20 let mlajša žena Veronica fotografij za zdaj ni komentirala. Silvio in Veronica sta umazano perilo v javnosti prala že januarja. Veronica je takrat v levičarskem italijanskem časopisu La Repubblica objavila pismo, v katerem je od moža zahtevala javno opravičilo zaradi njegovih spolnih opazk, saj se ji zasebno ni želel opravičiti. Berlusconi je namreč skupini žensk na podelitvi televizijskih nagrad dejal: "Če ne bi bil že poročen, bi se takoj poročil z vami."

Za konec velik poljub
Silvio je nato napisal dolgo in čustveno opravičilo, v katerem je ženi med drugim povedal, da je popustil pod njenim besom. Končal ga je takole: "Velik poljub, Silvio." Veronica je opravičilo zahtevala predvsem zaradi svojih otrok. "Za moje že odrasle hčere je primer ženske, ki zna ubraniti svojo čast v odnosu z moškimi, posebnega pomena," je povedala takrat.

Pet otrok z dvema ženama
Silvio Berlusconi in igralka Veronica sta se poročila leta 1990, po njegovi ločitvi od prve žene Carle Dall'Oglio. Veronica mu je rodila tri otroke - Barbara se je rodila leta 1984, Eleonora dve leti kasneje, najmlajši pa je Luigi, rojen leta 1988. Berlusconi ima iz prvega zakona hčerko in sina.