Grammyjevka, ki se je pošalila, da bi morala imeti doktorat iz masturbiranja. Foto: AP
Grammyjevka, ki se je pošalila, da bi morala imeti doktorat iz masturbiranja. Foto: AP

Ameriška glasbenica Billie Eilish se je za revijo Rolling Stone odprla, kako je kot del svojih prizadevanj za samozavest in osebno opolnomočenje vzgojila zdrav in do telesa pozitiven odnos s pomočjo ene izmed najvišjih oblik ljubezni do sebe – masturbacijo.

Samozadovoljevanje je namreč po njenih besedah ogromen del njenega življenja in ji je v veliko pomoč. "Ljudje bi se morali samozadovoljevati. Kot nekdo, ki se že vse življenje spopada z ekstremnimi težavami s telesom in dismorfijo, tega ne morem dovolj poudariti," je dejala pevka, ki se ji iskrenost pri tej temi ne zdi vredna sramu.

Grammyjevka, ki se je pošalila, da bi morala imeti doktorat iz masturbiranja, je razkrila tudi, da se rada samozadovoljuje pred ogledalom, saj jo to privlači, obenem pa naj bi tako vzpostavila "surovo in globoko povezavo samo s sabo". To naj bi ji pomagalo pri ohranjanju ljubezni do svojega telesa, ki je nikoli ni imela.

"Videti sebe v ogledalu in si misliti, da si videti res dobro, je zelo koristno. Lahko ustvariš situacijo, v kateri zagotoviš, da boš videti dobro – lahko zatemniš sobo, nosiš določeno obleko ali si v nekem položaju, ki je bolj laskav," je svetovala in poudarila, da se je naučila, da ji je samoopazovanje, kako čuti užitek, izjemno pomagalo vzljubiti in sprejeti samo sebe ter da občuti moč in se počuti udobno.

Eilish je delila tudi, da se o seksu rada pogovarja in je to ena izmed njenih najljubših tem. "Moja izkušnja kot ženska je bila, da se na to gleda na čuden način. Ljudem je o tem neprijetno govoriti in prestraši jih, ko je ženskam lagodno glede njihove seksualnosti in o njej govorijo," je dejala 22-letnica, ki meni, da so številni nad pogovori o tej tematiki zgroženi, to pa bi se po njenem mnenju moralo spremeniti.

Tudi ena izmed pesmi z njenega novega albuma Hit Me Hard and Soft, ki bo izšel 17. maja, govori o spolnem odnosu z dekletom. Med drugim ji je tudi ta skladba pomagala, da je postala taka, kot je, da je ob tem odkrita. "Že vse življenje sem bila zaljubljena v dekleta, a preprosto tega do lani nisem razumela," je še povedala.