Prava Melania ali njena dvojnica? Podoba, drža in postava prve dame z obiska v Columbusu je ponovno oživila teorije zarot o dvojnici. Foto: AP
Prava Melania ali njena dvojnica? Podoba, drža in postava prve dame z obiska v Columbusu je ponovno oživila teorije zarot o dvojnici. Foto: AP
Melanii je močno podobna tudi agentka tajne službe (desno), ki jo spremlja. Foto: Getty Images

Posnetek, ki prikazuje ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegovo soprogo med vkrcavanjem na predsedniško letalo v Columbusu v Ohiu, je bil posnet 24. avgusta. A pozorni opazovalci so nemudoma poudarili, da so videz, telesna govorica in barva las očitno drugačni od resnične prve dame.

"Gre za dvojnico, ki tehta skoraj deset kilogramov več. Njen obraz je okroglejši, prav tako trebuh. Lasje so popolnoma drugačne barve, rob lasišča je drugačen," je zapisal eden od uporabnikov Twitterja.

Spet drugi so izpostavili, da se ženska na posnetku premika drugače od 48-letne Melanie, odločnejše, samozavestnejše.

Govorice vzniknile že lani
Mnogi so primerjali fotografije Trumpove, posnete isti dan, z žensko na posnetku, in prišli do ugotovitve, da sta na neki točki ženski morali zamenjati mesti.

Govorice, da Melania uporablja dvojnico, sicer niso nove, saj so prvič vzniknile že oktobra lani. Ponovno so se pojavile julija s fotografijami precej drugačne prve dame na vrhu Nata v Bruslju. Te so bile posnete kmalu po Melanijini skrivnostni, skoraj mesec dni dolgi odsotnosti iz javnosti.

Iz Bele hiše so neobičajno dolgo odsotnost pojasnili z razlago, da je imela Trumpova maja manjši poseg v bolnišnici, kar pa ni zadovoljilo skeptikov, saj so pacienti običajno po posegih, kakršnega naj bi imela na ledvici Trumpova, doma že isti dan.

Melanii podobna agentka
Med drugim so začele krožiti govorice, da se je prva dama v resnici odselila iz Bele hiše in da sta se z 12-letnim sinom Barronom vrnila domov v New York.

Številni menijo, da Trumpova dejansko uporablja dvojnico, ki jo občasno zamenja na javnih dogodkih, zaradi česar naj bi nekdanja slovenska manekenka tudi tako rada nosila velika sončna očala, ki delno zakrivajo njen obraz. Ena od dvojnic bi sicer lahko bila kar agentka tajne službe, ki redno spremlja prvo damo, saj ji je res nadvse podobna.