Pravice za knjigo je želelo pridobiti več založb. Foto: Reuters
Pravice za knjigo je želelo pridobiti več založb. Foto: Reuters

Založba Henry Holt & Company je sporočila, da je pridobila pravice za knjigo v angleškem jeziku, označila pa jo je za "pripoved o Eltonovem življenju brez tabujev".

"Nisem nagnjen k temu, da bi bil nostalgičen. Pogosto sem označen, da gledam samo naprej na naslednji koncert ali ustvarjalni projekt. Prav presenetljivo je, kako katarzičen se mi zdi proces pisanja spominov. Ko se oziram nazaj, se zavem, da je noro življenje, ki sem ga imel, velik privilegij," je dejal glasbenik za The New York Times.

Kot pa je dejal predstavnik založbe, so pravice za knjigo dobili na dražbi po tem, ko sta v Atlanto odpotovala še dva druga založnika in se tam srečala z Eltonom Johnom in njegovim možem Davidom Furnishem. Podrobnosti pogodbe pa za zdaj še niso želeli razkriti.

Pripravlja že 33. studijski album
Britanski glasbenik je v intervjuju za The New York Times napovedal izdajo že kar 33. studijskega albuma in pri tem poudaril svojo nenaklonjenost temu, da bi se oziral v preteklost. Po njegovih besedah bo nova glasba "primer energije, ki jo je imel v tistem trenutku v življenju, za katerega je zelo hvaležen".

Glasbenik je sicer znan po uspešnicah, kot so Rocket Man, Bennie and the Jets, Tiny Dancer in I'm Still Standing. Pred dnevi je napovedal še štiri dodatne koncerte, ki jih bo odigral v prazničnem času od 28. decembra do 1. januarja.