Vloga Belle Baxter v filmu Nesrečna bitja ji je letos prinesla drugega oskarja. Foto: AP
Vloga Belle Baxter v filmu Nesrečna bitja ji je letos prinesla drugega oskarja. Foto: AP

V skupnem intervjuju za Hollywood Reporter je Nathan Fielder, njen soigralec v TV-seriji Prekletstvo (The Curse), razkril, da jo igralci in člani snemalnih ekip, s katerimi dela, dejansko kličejo Emily.

"Preden nadaljujemo intervju, bi rad povedal nekaj. Ime ji je v resnici Emily, Emma pa je njeno poklicno ime. Ko pa so okoli ljudje, ki je ne poznajo, jo kličem Emma. Ampak zdaj jo bom ves čas klical Emily,” je povedal.

Stone je na to odgovorila: “Lahko rečete Emma. Lahko rečete kar koli.” Na vprašanje novinarja, ali bi popravila oboževalca, ki bi jo poklical Emily, pa: “Ne bi. To bi bilo dejansko zelo lepo. Rada bi bila Emily.”

Foto: AP
Foto: AP

35-letna dvakratna oskarjevka je ob tem dodala, da jih, ko enkrat dovolj dobro spozna ljudi, s katerimi dela, prosi, naj jo kličejo Emily.

Emma po "spajsici" Emmi Bunton

Ime Emma, ki si ga je izbrala po svoji najljubši članici zasedbe Spice Girls Emmi Bunton, je bila prisiljena uporabiti, ker je bilo ime Emily Stone v njenem igralskem sindikatu že zasedeno. Da lahko delaš v hollywoodskih produkcijah, je članstvo v sindikatu pogoj.

Potem ko je leta 2017 prejela oskarja za glavno žensko vlogo v muzikalu Dežela La La, je Stone letos slavila še drugič, in sicer za vlogo Belle Baxter v Nesrečnih bitjih grškega režiserja Yorgosa Lanthimosa.

V svojem govoru se je Stone poklonila Lily Gladstone, igralki staroselskega rodu, ki so jo številni videli kot favoritinjo za njeno vlogo v zgodovinskem epu Martina Scorseseja Morilci cvetne lune.

Emmo Stone bomo lahko v kratkem gledali še v enem Lanthimosovem filmu, Kinds of Kindness, ki bo premiero doživel maja na filmskem festivalu v Cannesu.