Zaobljeni trebušček vojvodinje Cambriške. Foto: Reuters
Zaobljeni trebušček vojvodinje Cambriške. Foto: Reuters

Catherine je v center prišla v do kolen segajoči obleki z dolgimi rokavi, pod katero zaobljeni trebušček ni bil viden že na prvi pogled. Ko pa je med pogovorom z donatorji te ustanove sklenila roke na dnu trebuha, je izboklina postala lepo vidna in fotografije najtežje pričakovanega nosečniškega trebuščka Velike Britanije so takoj obkrožile svet.

Novinarje je nadvse zanimalo tudi, kaj je 31-letna vojvodinja povedala med pogovorom z ženskami, ki se v centru zdravijo odvisnosti od alkohola in mamil. Ena izmed njih je povedala, da je bodočo mamico Kate vprašala, če je kaj živčna ob misli, da bo prvič postala mati. Ta pa ji je odgovorila, da bi bilo nenaravno, če ne bi bila. "To je povsem človeško, mar ne?" je po Lisinih besedah dodala Catherine.

Ujel jo je paparac
Pri italijanskem tabloidu Chi so fotografije Katinega nosečniškega trebuščka objavili že prejšni teden, saj je paparac ženo britanskega princa Williama ujel med dopustovanjem na rajskem karibskem otočku Mustique. Otok je sicer v zasebni lasti, zato naj nanj ne bi smeli stopiti vsiljivi fotografi, toda enemu izmed njih je uspelo, tako da je najverjetneje s čolna posnel fotografije vojvodinje Catherine v modrem bikiniju, ki z roko v roki z Williamom hodi ob obali.

Rok ima julija
"Njuni kraljevi veličanstvi vojvoda in vojvodinja Cambriška z veseljem oznanjata, da je vojvodinja v veselem pričakovanju," so na začetku decembra lani sporočili z britanskega kraljevega dvora in dodali, da je vojvodinja sicer trenutno v bolnišnici, kjer jo zdravijo zaradi hude oblike jutranjih slabosti. Kate je kmalu zapustila bolnišnico, pojavila so se ugibanja, da pod srcem nosi dvojčka, vendar so jih sredi januarja tiskovni predstavniki dvora zavrnili in povedali, da bo dojenček na svet prijokal julija, spola pa še niso razkrili.