Praznovanje velikonočnega običaja v Beli hiši. Foto: EPA
Praznovanje velikonočnega običaja v Beli hiši. Foto: EPA

Ameriški predsedniki ob velikonočnih praznikih povabijo otroke na tekmovanje in zabavo pred Belo hišo, kjer jih čakajo darila, velikonočni zajček in drugo razvedrilo.

Trump je v pozdravnem nagovoru dejal, da bo Amerika postala močnejša, večja in boljša kot kadar koli. "Smo na pravi poti. Vidite, kaj se dogaja, smo na pravi poti," je dejal in dodal, da je žena trdo delala za uspešno organizacijo prireditve. Goste je nato pozdravila še prva dama, ki je izrazila upanje, da se bodo vsi imeli lepo, in se zahvalila vsem, ki so sodelovali pri organizaciji, posebej vojakom in njihovim družinam.

Predsedniški par se je nato pomešal med otroke, Melania je prebirala otroške pravljice, njen mož pa je pomagal izdelovati velikonočne voščilnice, nato pa v roke prijel piščalko in prevzel vlogo sodnika v tekmi kotaljenja pirhov.

Opomnik žene
Začetek prireditve pa je zaznamoval tudi predsednikov spodrsljaj, ki je bliskovito zaokrožil po spletu. Med predvajanjem ameriške himne sta Melania in sin Barron položila roko na srce, Donald pa je to storil šele po tem, ko ga je njegova žena dregnila in ga spomnila na protokol, kar pa so seveda ujele tudi kamere.

Melaniin opomnik si lahko ogledate v priloženem videu, na fotografijah pa so zbrani utrinki velikonočne prireditve v Beli hiši.