Mohamed Ali se zaradi slabega zdravstvenega stanja ni sprehodil po rdeči preprogi, družbo v dvorani pa mu je delala tudi hčerka Rasheda. Foto: Reuters
Mohamed Ali se zaradi slabega zdravstvenega stanja ni sprehodil po rdeči preprogi, družbo v dvorani pa mu je delala tudi hčerka Rasheda. Foto: Reuters

Slavljencu, ki je 70 let dopolnil sicer prejšnji mesec, je prek videosporočila vse najboljše zaželel tudi predsednik ZDA Barack Obama, ki je obenem dodal, da Mohamed predstavlja navdih za ves svet: "Kot boksar si bil nekaj spektakularnega, šokiral si svet in ga obenem navdihnil. In tudi po vseh naslovih in legendarnih 'napadih', to še vedno počneš."

Stevie Wonder je slavljencu posvetil svojo verzijo pesmi Happy Birthday, preostala znana imena iz sveta športa, filma, televizije in glasbe, kot so Sean "Diddy" Combs, Anthony Hopkins, Larry King, David Beckham, Kelly Rowland, Andre Agassi, Cindy Crawford, LL Cool J, Quincy Jones, Sugar Ray Leonard in drugi pa so zapeli skupaj z glasbenikom.

Milijon za boksarski rokavici
Po vseh lepih željah in čestitkah je potekala dražba, na kateri so prodali tudi boksarski rokavici Mohameda Alija. Organizatorji dražbe so upali, da bosta ti prodani za pol milijona ameriških dolarjev, na koncu pa je lastnik igralnice Lorenzo Fertittaza za boksarski rokavici največjega boksarja vseh časov odštel kar milijon ameriških dolarjev.

Ves izkupiček od prodanih izdelkov bodo namenili lasvegaškem centru Lou Ruvo Center za raziskovanje možganov - družina Ali temu področju namenja veliko pozornosti, še posebej odkar je Mohamed že skoraj 30 let nazaj zbolel za parkinsonovo boleznijo -, ter centru Mohameda Alija v Louisvilleu, kulturni atrakciji, ki slavi Alijevo življenje ter spodbuja izobraževanje pri odraslih in otrocih.

Alijeva žena Lonnie je zbranim na humanitarnem galadogodku, ki je bil obenem velika rojstnodnevna zabava boksarskega šampiona, dejala, da je boksarjeva največja želja vedno bila, da bi pomagal drugim, zato se je vedno počutil, kot da se je njegovo življenje šele začelo, ko se je upokojil, in ko je več časa lahko posvetil drugim. "To je ena izmed njegovih temeljnih vrednot - njegova dobrodelnost," je dodala Alijeva hči Rasheda.