Poroka Williama in Kate se vztrajno bliža. Foto: EPA/Reuters
Poroka Williama in Kate se vztrajno bliža. Foto: EPA/Reuters

Britanskega princa in njegovo bodočo nevesto je pred prestižnim St. Andrewsom, najstarejši univerzi na Škotskem, pozdravilo na stotine oboževalcev. Ljudje različnih generacij so preplavili ulice mesteca St. Andrewsa v upanju, da bodo lahko v fotografski objektiv ujeli bodoča mladoporočenca.

William in Kate sta se udeležila slavnostne prireditve univerze St. Andrews, s katero so uradno odprli sezono dvoletnega praznovanja v čast prestižni univerzi - ta bo leta 2013 praznovala svojo 600. obletnico. "Počutim se, kot da sem se vrnil domov," je dejal množici ljudi, britanski pinc William, ki je obisk poimenoval kot zelo pomemben trenutek tako zanj kot za Kate. Na univerzi St. Andrews je namreč korak za korakom vzcvetela ljubezen med Williamom in Kate.

Ravnateljica univerze Louise Richardson je ob začetku proslave dejala, da ni nič nenavadnega, da sta se William in Kate zaljubila ravno na St. Andrewsu: "Na St. Andrewsu je nekaj magičnega. Nekateri podatki kažejo, da ima naša univerza najvišje število študentov, ki so svoje življenjske partnerje našli ravno na St. Andrewsu."