Jeff Bridges kot Otis 'Bad' Blake v filmu Crazy Heart. Foto: EPA
Jeff Bridges kot Otis 'Bad' Blake v filmu Crazy Heart. Foto: EPA

Založba se imenuje Blue Note in je usmerjena bolj džezovsko - med drugim ima pod svojim okriljem dobitnika grammyjev Norah Jones in Amosa Leeja.
Bridges se bo pri svojem glasbenem prvencu povezal s svojim starim prijateljem in producentom T-Bonom Burnettom (ki je sodeloval že na soundtracku filma Crazy Heart, za katerega je tudi on prejel oskarja).
Na albumu bo moč najti cel kup izvirnih avtorskih skladb kot tudi predelav pesmi Toma Waitsa (ta je očitno še posebej priljubljen pri igralcih, ki se podajo v glasbene vode, saj ga je za svoj album predelav "uporabila" že Scarlett Johansson), Boja Ramseyja in Grega Browna.
Pri Bridgesovem soloprojektu, ki naj bi luč sveta ugledal letos poleti, bodo kot gostje sodelovali Roseanne Cash (hčerka pokojnega Johnnyja Casha, op. a.), Sam Phillips in drugi.
S to zadnjo novico o snemanju albuma in Bridgesovi brez-dlake-na-jeziku obravnavi sedme sile se zadnje čase dejansko zdi, da igralec vse bolj prevzema svoj alter ego iz filma Crazy Heart, Otisa "Bad" Blaka.
V spodnjem videu iz filma Crazy Heart pa sami presodite, koliko talenta ima Bridges.
K. S.