Tako Kanye West kot Kim Kardashian rada poskrbita, da se o njiju piše. Foto: Reuters
Tako Kanye West kot Kim Kardashian rada poskrbita, da se o njiju piše. Foto: Reuters

"Povedal sem vam, da nisem volil," je dejal občinstvu na koncertu v kalifornijskem San Joseju. "Kar pa vam nisem povedal, je, da če bi volil, bi volil za Trumpa."

Jezni raperjevi oboževalci so se na izjavo odzvali z žvižganjem in metanjem predmetov na oder.

39-letni West je še povedal, da je z navdušenjem spremljal soočenja med Trumpom in njegovo demokratsko tekmico Clintonovo ter da je bil republikančev pristop "absolutno genialen, ker je ... deloval". Kanye je tudi pozval ljudi, naj "se nehajo osredotočati na (Trumpov) rasizem", češ: "Ta svet je rasističen, okej. Nehajmo temu polagati toliko pozornosti. Živimo v rasistični državi, pika."

Podpornik ženskih pravic
Je pa raper dodal, da kljub dajanju prednosti Trumpu pred Clintonovo to ne pomeni, da kaj manj podpira ženske pravice ali gibanje za pravice temnopoltih Black Lives Matter. "To ne pomeni, da ne verjamem v te stvari samo zato, ker bi volil tega tipa."

Kaj na moževo politično privrženost pravi Kim, ni znano, poroča pa Hollywood Life, da 36-letno resničnostno starleto močno skrbi, da bi pogrom, ki ga je bil deležen West po svoji izjavi, lahko škodil znamki Kardashian.

West, ki je sicer lani naznanil, da namerava leta 2020 kandidirati za predsednika ZDA, se trenutno mudi na koncertni turneji po ZDA, kjer promovira svoj zadnji album, The Life of Pablo.