Kate Moss je v 90. letih s svojo (pre)suho postavo razburjala gola v oglasih za znamko Calvin Klein. Foto: Calvin Klein
Kate Moss je v 90. letih s svojo (pre)suho postavo razburjala gola v oglasih za znamko Calvin Klein. Foto: Calvin Klein

Nič ni tako dobrega okusa, kot je dober občutek biti suh.

Kate Moss

Stopila je predvsem na žulj borcev proti motnjam prehranjevanja, kot sta bulimija in anoreksija, ki so njene poglede označili za "nevarne". "Zaradi takšnih izjav se mladi ljudje še teže spopadajo z motnjami hranjenja," je za revijo Us povedala Mary George, predstavnica britanske organizacije za boj proti motnjam hranjenja, Beat. "Najbrž se sploh ne zaveda, kako nevarne so lahko takšne izjave."

Manekenka Katie Green je izjavo stanovske kolegice označila za šokantno in neodgovorno, predvsem zato, ker ima Mossova sama sedemletno hčer Lilo Grace. "Kate je mati. Kako se bodo počutili starši otrok z motnjami hranjenja, ko bodo prebrali kaj takega?" se sprašuje Greenova, ki se bojuje proti najemanju ultravitkih manekenk na modnih revijah. "Kate bi resnično morala premisliti, preden je spregovorila, kot stori večina nas pred intervjuji."

Izjavo vzeli iz konteksta?
Iz agencije Storm, ki predstavlja Mossovo, pa so sporočili, da so bile besede njihove varovanke vzete iz konteksta: "To je bil del daljšega odgovora, ki ga je Kate dala v intervjuju na širšo tematiko, na žalost pa so ga vzeli iz konteksta in popolnoma narobe predstavili. Kate ne podpira takšnega življenjskega sloga," so zapisali.

Da boste sami presodili, kaj je z odgovorom mislila Kate, vam spodaj predstavljamo izsek iz omenjenega intervjuja, ki ga je supermanekenka dala za Women's Wear Daily:

Imate kakšen moto?
Kate: Več jih je. Med njimi je tudi "nič ni tako dobrega okusa, kot je dober občutek biti suh". To je eden izmed njih. Poskušaš si zapomniti, a nikoli ne deluje.

Nič ni tako dobrega okusa, kot je dober občutek biti suh.

Kate Moss