37-letna Kate Moss in 42-letni Jamie Hince se bosta poročila 2. julija v Oxfordshiru. Foto: EPA
37-letna Kate Moss in 42-letni Jamie Hince se bosta poročila 2. julija v Oxfordshiru. Foto: EPA

Britanska supermanekenka se je od 37 let samskega življenja poslovila tako, da je svoje prijateljice peljala na rockfestival Isle of Wight. Med povabljenkami so bile igralki Sadie Frost in Samantha Morton, oblikovalka nakita in hči Micka Jaggerja Jade Jagger, nekdanja soproga Noela Gallagherja Meg Matthews, žena kitarista Clashev Paula Simonona Trish, stilistki Katie England in Mairaed Nash ter Alison Mosshart, pevka skupine Katinega zaročenca The Kills.

Potem ko so se na festival pripeljale v dveh rožnatih podaljšanih hummerjih, so se pred festivalskim blatom skrivale v baru Ray-Ban, po prizorišču pa so jih prevažali v buggyjih, ki jih sicer uporabljajo na golfigriščih. Seveda niso spale v šotorih kot običajni smrtniki, ampak so prenočevale v centru dobrega počutja The Retreat na otoku, po katerem nosi ime tudi festival. Naslednji dan so dekleta končala na obilnem obroku v Prioryju, a ne na razvpiti kliniki za odvajanje od mamil, na kateri se je Kate zaradi težav z alkoholom zdravila leta 1998, ampak v hotelu The Priory Bay, kjer so bile baje kar zahtevne gostje.

V času, ko so imele dekliščino, pa se je Katina (nekdanja?) dobra prijateljica Lily Allen poročila s fantom Samom Cooperjem. Povedala sta tudi, da pričakujeta otroka.