Prestol najlepše na svetu je za leto dni zasedla Rolene Strauss. Foto: EPA
Prestol najlepše na svetu je za leto dni zasedla Rolene Strauss. Foto: EPA
Rolene Strauss
Milijarda gledalcev po vsem svetu je bila priča nepričakovanemu veselju v neposrednem prenosu iz Londona, ko je Straussova prejela krono iz rok lanske mis sveta Megan Young. Foto: EPA

Na izboru za mis sveta je predstavnica Južne Afrike premagala več kot 120 lepotic (med njimi tudi slovensko predstavnico Julijo Bizjak) in hkrati porušila stereotipe o "neumnih misicah". Študentka četrtega letnika študija medicine goji ljubezen do naravoslovja že od mladih nog.

"Rolene sem imela priložost spoznati tudi karakterno, zato lahko rečem, da si je zmago definitivno zaslužila. Opisala bi jo kot punco, ki je vedno pripravljena pomagati, vedno nasmejana in pozitivna ter na splošno oseba, v družbi katere se počutiš prijetno," je opisala novo mis sveta Bizjakova (cel pogovor z njo si boste lahko prebrali jutri).

Njen oče je zdravnik, mama medicinska sestra. V intervjujih pred izborom je Straussova večkrat poudarila, da je že kot otrok sanjala o študiju medicine. "Vsi v mestu so me klicali mala zdravnica Strauss," je dejala in pojasnila: "Zato, ker sem že kot deklica s skodranimi lasmi tekala ob očetu po bolnišnici."
Straussova zase pravi, da je vedno imela velike sanje. "Preselili smo se v majhno mesto, ki se je imenovalo Volksrust v Mpumalango. Od takrat sem bila dekle iz majhnega mesta z velikimi sanjami," je zapisala na svoji spletni strani.
Po razglasitvi je zmago posvetila Južni Afriki. "Mislim, da se moram pripraviti na to, kar sledi: gre za veliko odgovornost." Straussova je odločena, da leto dni v vlogi najlepše na svetu izkoristi za vračanje skupnosti. Za tiskovno agencijo AFP je dejala, da želi pomagati pri širjenju znanja doma in pomagati ljudem, da uresničijo svoje sanje. "To, kar sem danes, sem po zaslugi priložnosti, ki sem jih dobila in bi jih rada delila," je še dodala 22-letnica.

Status: samska
Svojo zasebnost ohranja zase, toda južnoafriškim medijem je izdala, da je še vedno samska. Ko so jo vprašali, koliko fantov je pustila v svojem življenju, je naštela tri. "Zagotovo pa moje zveze niso javne."

Zaveda se, da je kot mis sveta javna oseba. "Že ko sem bila mis Južne Afrike so se ljudje zgledovali po meni in name gledali kot na močno, neodvisno žensko. To je slika, ki bi jo rada prikazala ljudem. Prav tako pa menim, da je težko ohranjati zvezo, če imaš naporne urnike," je še sklenila Straussova.