Madonno so sicer že v preteklosti doletele podobne tožbe. Foto: EPA
Madonno so sicer že v preteklosti doletele podobne tožbe. Foto: EPA

Michael Fellows in Jonathan Hadden sta v Brooklynu pred kratkim vložila tožbo, ki ni namenjena nikomur drugemu kot tudi – kraljici popa Madonni. Oboževalca trdita, da sta za 13. decembra v Barclays Centru kupila vstopnice za koncert, ki je bil del Madonnine turneje Celebration. Čeprav naj bi se ta začel ob 20.30, naj bi 65-letna pevka na oder stopila šele po 22.30.

S koncerta sta nato obiskovalca odšla po 1. uri zjutraj, tako pa sta bila "sredi noči" prepuščena na milost in nemilost omejenemu prevozu domov in povečanim stroškom zaradi tega.

Po navedbah v tožbi naj bi pozen konec nastopa med tednom prav tako vplival na njuno zmožnost, da "zjutraj, ko sta morala vstati zgodaj zaradi službe, poskrbita za svoje družinske obveznosti". Tako pevko, Barclays Center in organizatorja turneje Live Nation zaradi poznega začetka koncerta obtožujeta "brezvestnih, nepoštenih in zavajajočih trgovinskih praks", kar pa naj bi predstavljalo kršitev pogodbe ter "malomarno in lažno oglaševanje", poroča Guardian.

V tožbi zahtevajo status skupinske tožbe za obiskovalce drugih koncertov Celebration, ki so se začeli pozno, vključno z naslednjima Madonninima koncertoma v New Yorku 14. in 16. decembra.

Madonno so sicer v preteklosti že doletele podobne tožbe – leta 2019 jo je zaradi domnevne kršitve pogodbe, ker je zamudila na nastop turneje Madame X tožil oboževalec s Floride, leto pozneje sta jo tožila tudi dva obiskovalca koncerta v New Yorku. Obe tožbi sta bili pozneje ovrženi.