Zvezdniki, med njimi tudi Hillary Swank, se za en večer postali manekenke in manekeni. Foto: Reuters
Zvezdniki, med njimi tudi Hillary Swank, se za en večer postali manekenke in manekeni. Foto: Reuters

V Denverju v ameriški zvezni državi Kolorado vsako leto priredijo modno revijo z naslovom Be Beautiful Be Yourself (Bodi lep, bodi tak, kot si), na kateri se v družbi svetovno znanih igralcev, igralk, pevcev in pevk po modni brvi sprehodijo manekenke in manekeni, ki so se rodili s kromosomsko motnjo.

Na ta način ozaveščajo o bolezni in obenem zbirajo denar za raziskave, povezane z genetsko motnjo, in zdravstveno oskrbo ljudi z downovim sindromom. "Zberimo več denarja, ozavestimo ljudi," je tako na modni reviji pozival igralec Jamie Foxx, čigar sestra DeOndra Dixon, ki ima tudi downov sindrom, je bila ambasadorka dogodka.

Queen Latifah pa je poudarila tudi modno plat dogodka: "Zame je bistvena modna revija. 25 modelov se bo sprehodilo po modni pisti in jaz se lahko družim najmanj z enim."

Na koncu so v okviru dogodka, ki so se ga udeležili še zvezdnik ameriškega nogometa Peyton Manning in igralca John McGinley in Matt Dillon, povezoval pa ga je Mario Lopez, zbrali 2,1 milijona ameriških dolarjev.