Arnold pravi, da ima že nekaj novih idej za oddajo. Foto: EPA
Arnold pravi, da ima že nekaj novih idej za oddajo. Foto: EPA

Junija so se pri televiziji NBC odločili, da prekinejo sodelovanje z mogotcem Donaldom Trumpom zaradi njegovih žaljivih izjav o priseljencih iz Mehike, ki jih je podal ob napovedi predsedniške kandidature. Iz ameriške televizije so sporočili tudi, da ne bodo predvajali "Trumpovih" tekmovanj za Miss ZDA in Miss Universe.

Oddajo Zvezdniški pripravnik, v kateri (bolj ali manj) slavne osebe prestajajo različne poslovne naloge in se tako borijo za končni denarni izkupiček, ki gre v dobrodelne namene, bo televizija NBC še naprej predvajala. Novi voditelj zabavne oddaje pa bo 68-letni hollywoodski igralec avstrijskih korenin.

Schwarzenegger je priznal, da je velik oboževalec oddaje Zvezdniški pripravnik: "Veselim se, da bom obogatil oddajo s svojimi izkušnjami in še naprej zbiral milijone za dobrodelne namene." Nekdanji bodibilder je zaslovel z vlogo v filmu Konan barbar leta 1982. Sledili so filmi o Terminatorju, nato pa Predator, Resnične laži, Dvojčka, Junior … V 90. letih se je igralec začel dejavno ukvarjati s politiko, 7. oktobra 2003 pa je bil izvoljen za guvernerja Kalifornije. Njegov mandat se je leta 2011 iztekel, zato se je kmalu vrnil na velika platna, zdaj pa bo nastopal še na malih zaslonih.