Greyjeva dviga, ki sta ga uprizorila s Swayzejem na koncu filma, sploh ni vadila. Foto: YouTube
Greyjeva dviga, ki sta ga uprizorila s Swayzejem na koncu filma, sploh ni vadila. Foto: YouTube
Jennifer Grey
55-letna igralka te dni promovira svojo novo televizijsko serijo Red Oaks. Foto: EPA

Včasih vaja dela mojstra, včasih pa že vaja sooblikuje zgodovino. V pogovoru za britansko spletno stran Guardian je Greyjeva razkrila, da ni nikoli vadila znanega dviga v sklepnem plesnem prizoru, ki sta ga posnela s Patrickom Swazyejem.

"Seveda, ne! Posneli smo ga samo v enem dnevu. Nikoli ga nisem vadila in nikoli ga nisem ponovila. Ne vem, kako ljudje, ki ga posnemajo, zberejo pogum, da se vržejo v naročje nekoga, ki ni Patrick Swayze. To je noro," je dejala Grayjeva v nedavnem pogovoru.

Greyjeva se po filmu ni popolnoma odrekla plesu. Leta 2010 je slavila v resničnostnem plesnem šovu Dancing with the Stars. Ko so postavili njenega moža Clarka Gregga pred podobno vprašanje, ali kdaj skupaj izvedeta slavni dvig, je samo odvrnil sarkastično: "Ja, dvig ponavljava vsak dan. Vsako jutro se zbudim in jo dvignem. Potem pa postavim Baby v kot ... Potem pa me zabode z Lokijevo puščico in tako izživiva svoje filmske trenutke."

Greyjeva se je na zadnje spominjala filma, ki jo je izstrelil v zvezde, na 25. obletnico Umazanega plesa leta 2012. Takrat je spregovorila, kakšen učinek je imel film na njeno življenje in o številu ljudi, ki še danes vneto gledajo film.