Javni debi Caitlyn Jenner. Foto: Annie Leibovitz/Vanity Fair/Reuters
Javni debi Caitlyn Jenner. Foto: Annie Leibovitz/Vanity Fair/Reuters
Bruce je bil trikrat poročen, nazadnje s Kris Jenner, s katero je dobil dva otroka. Foto: Reuters

Bruce Jenner oziroma Caitlyn Jenner je skorajda popolnoma svoboden/-a, je nekdanji olimpijski športnik povedal za Vanity Fair.

Bruce namreč krasi julijsko izdajo revije, še preden je revija dejansko izšla, pa je že požela veliko zanimanje. Na njej se Bruce namreč pojavlja v svoji pravi podobi, kot ženska Caitlyn. To je prvič, da se znani ameriški športnik, ki je danes znan predvsem kot član klana Kardashianovih na resničnostni televiziji, pojavlja v ženski podobi.

"Bežala sem pred stvarmi, zadnja dva dneva, ki sem ju preživela na snemanju, pa govorita o mojem življenju in o tem, kdo sem kot oseba," je manjši vpogled v intervju s Caitlyn, ki se bo pojavil znotraj julijske izdaje revije. Intervju je s Caitlyn opravil s Pulitzerjem nagrajeni novinar in pisatelj Buzz Bissinger. "Če bi lagal na smrtni postelji, skrival, kar sem, in nič ne naredil, da bi to spremenil, bi ležal in govoril: 'Zavozil si vse svoje življenje'," je povedala Caitlyn.

Fotografije je na domu Caitlyn Jenner v Malibuju posnela priznana fotografinja Annie Leibovitz.

Bruce je tudi na Twitterju že spremenil svoje ime v Caitlyn, pri tem pa je napisal, da je srečen, ker po dolgem boju končno živi svoj pravi jaz: "Pozdravite Caitlyn, komaj čakam, da me/jo spoznate."

Javno priznanje: Živim kot ženska!
Po mesecih ugibanj je Bruce Jenner konec aprila javno priznal, da je transseksualec in da se istoveti z žensko. V dveurnem intervjuju za televizijsko hišo ABC je odkrito spregovoril o svojih težavah s spolno identiteto. Priznal je, da je s tem živel že od otroštva - ko je bil star osem let, se je začel oblačiti v mamina in sestrina oblačila. "Nisem homoseksualec, vedno sem bil heteroseksualen, živel z ženskami in vzgajal otroke," je med drugim dejal 65-letnik. Jenner je ob tem zatrdil, da gre za iskreno razkritje, ne pa za medijsko pretvezo, s katero bi promoviral svoj resničnostni šov. "To počnem zato, da bi naredil nekaj dobrega. Prepričan sem, da lahko tako spremenimo svet," je zatrdil.