Liam Gallagher in Nicole Appleton leta 2010, ko naj bi se zapletel v zvezo z ameriško novinarko. Foto: EPA
Liam Gallagher in Nicole Appleton leta 2010, ko naj bi se zapletel v zvezo z ameriško novinarko. Foto: EPA
Nicole Appleton
Še konec junija sta bila srečna - Nicole je obiskala koncert Liamove zasedbe Beady Eye na Glastoburyju. Foto: EPA

Ko je ameriški časnik The New York Post pred dnevi prvič objavil, da obstaja sum, da ima Gallagher (še enega) nezakonskega otroka, se je glasbenik odzval zelo ostro in odločno napovedal tožbo zaradi klevetanja.

A že naslednji dan je časopis zgodbo nadaljeval in razkril, da je ženska, ki je proti Gallagherju vložila tožbo za priznanje očetovstva, zvezdniška novinarka Liza Ghorbani, katere prispevki so dobili mesto v znanih revijah, kot sta Elle in The Wall Street Journal. Ghorbanijeva naj bi viru časnika razkrila, da sta se s pevcem zasedbe Beady Eye in nekdanjim pevcem Oasisov zapletla leta 2010, ko ga je intervjuvala za New York Times.

Zveza trajala do vložitve zahtevka za preživnino
Mala Emma se je rodila januarja letos, Gallagher in Ghorbanijeva pa sta se skrivoma dobivala še tri mesece po tem - do trenutka, ko je ona vložila zahtevek za plačevanje preživnine, ki ga je "opremila" tudi z analizo DNK, ki dokazuje, da je res oče. Neimenovani, a dobro obveščeni vir je za New York Post ob tem zatrdil, da je glasbenik za otroka ne le vedel, ampak ga tudi priznaval - v nekem e-sporočilu, namenjenem novinarki, naj bi tako med drugim zapisal, da je deklica prelepa, kar pa ni tako presenetljivo, saj je "blagoslovljena z geni rockzvezdnika".

39-letna Ghorbanijeva je sicer za kolege novinarje nedosegljiva in navedb ne komentira ("Skriva se na domu svojih staršev," piše NY Post.), Gallagher pa je, kot omenjeno, prek svojega tiskovnega predstavnika sporočil, da "takih govoric ne bo komentiral" in da njegovi odvetniki že preučujejo možnost tožbe časnika, ki je prvi objavil zgodbo.

Nicole izvedela dan pred drugimi. Po telefonu.
A očitno se v trditvah NY Posta vseeno skriva vsaj nekaj zrn resnice, saj medtem britanski mediji pišejo, da je njegova žena Nicole Appleton zaradi novice, da ga Liam znova ni moral obdržati v hlačah, povsem "znorela". Daily Mail tako navaja trditve Nicoline matere, ki je časniku razkrila, da je za moževo nezvestobo izvedela dan pred objavo članka - Gallagher jo je poklical v Miami, kjer članica nekdanje zasedbe All Saints dopustuje s sestrama, sinom Genom in pastorkom Lennonom. Pevec bi se jim moral pridružiti, a se je očitno zdaj odločil, da bo raje počakal, da bo najhujša nevihta mimo, naj bi Daily Mailu še dejala starejša Appletonova.

Ob tem je dodala, da Nicole otrokoma še ni razkrila, da je njun oče (znova) zašel na stara pota, razočarana pa je tudi glasbenikova mati Peggy, s katero sta se pogovarjali in ne moreta verjeti, da bi po 13 letih zakona Liam storil nekaj tako groznega, kot je (očitno) dolgotrajna ljubezenska afera. "To ni eden tistih kratkih, šest tednov trajajočih zakonov. Skupaj sta že 13 let, Liam je član družine in vsi ga imamo radi," je časniku še razložila "vidno prizadeta" Gallagherjeva tašča in dodala, da se v zakon svoje hčerke ne namerava vmešavati, je pa nad zetovim ravnanjem globoko razočarana.

Prvi zakon razpadel zaradi nezakonske hčerke
Britanski "poredni fant" ima, kot omenjeno, dva sinova, 12-letnega Gena z Nicole Appleton in leto dni starejšega Lennona s prvo ženo, igralko Patsy Kensit. Poleg tega ima 15-letno hčer Molly z Liso Moorish, ki je bila spočeta le nekaj mesecev po poroki s Kensitovo. Leta 2000 sta se ločila, Liam pa je srečo našel z Nicole in se (na prvi pogled) povsem umiril. V zadnjih letih je naslovnice tabloidov polnil le zaradi sporov z bratom Noelom, zaradi česar je tudi dokončno razpadla zasedba Oasis.