Sara Gilbert je še danes najbolj znana po svoji vlogi Darlene Conner v humoristični seriji Roseanne med letoma 1988 in 1997. Foto: EPA
Sara Gilbert je še danes najbolj znana po svoji vlogi Darlene Conner v humoristični seriji Roseanne med letoma 1988 in 1997. Foto: EPA
Johnny Galecki
V času snemanja serije je v medijih nastopala kot spremljevalka Johnnyja Galeckega. Foto: EPA

38-letna igralka je v seriji upodabljala srednjega otroka glavne protagonistke Roseanne – Darlene. V času izjemne popularnosti serije pa se je sestajala s svojim soigralcem Johnnyjem Galeckijem, s katerim sta si v času snemanja serije izmenjala precej intimnih trenutkov tudi na malih zaslonih, saj sta bila njuna lika par.

"Takrat se mi je zdel res prisrčen in bila sem zatreskana vanj, začela sva se sestajati. Na zmenkih sva se poljubljala, toda potem sem postala depresivna," je priznala igralka v pogovorni oddaji The Talk, v kateri nastopa kot ena izmed voditeljic in se podpisuje pod njo kot izvršna producentka.
Začutila je, da je Galecki – danes eden izmed najprepoznavnejših obrazov Velikih pokovcev – začel njeno vedenje jemati "osebno", dokler mu ni povedala, da je lezbijka. "Bil je močno razumevajoč glede tega."
Igralka je po priznanju Galeckemu svojo skrivnost obdržala zase in o njej molčala vsa leta snemanja serije. Prav tako je priznala, da se je v času snemanja serije sestajala z žensko, ki je bila 18 let starejša od nje: "Nihče izmed ustvarjalcev serije ni vedel nič o tem. In tudi Johnny je ves čas držal skrivnost zase. Ves čas sem se bala, da bo resnica prišla na dan."
Njen strah pred javnim priznanjem, da je lezbijka, je premagala s pomočjo pogovorne oddaje The Talk, katere članica je. Toda del nje se še vedno boji posledic javnega priznanja. "Kadar govorim o svoji spolni usmerjenosti v oddaji ali v javnosti, se še vedno zelo bojim. Pretvarjam se, da sem samozavestna glede tega, in se šalim na svoj račun. Toda glas v meni se ves čas sprašuje: 'Ali me bo to stalo moje kariere? In kaj če me …'," je priznala igralka.
Podpora Galeckega
Preden je javno razkrila svojo skrivnost, je o tem obvestila Galeckega. Njegov odziv pa je bil: "Da, rad te imam in mislim, da je res pomembno, da poveš. Tako sem ponosen nate, in če hočeš, bom tam in te držal za roko." Gilbertova pa je njegov odziv označila za "prisrčnega".
Hkrati pa je izjemno hvaležna, kar ji je življenje naklonilo. "Želim živeti pravo življenje. Velikokrat si rečemo: 'Saj bo bolje.' In res postane boljše. Imam izjemno življenje, toda hočem, da ljudje vedo, da sem se zanj morala boriti."