Opekline so zaceljene, psihološke rane pa so še vedno prevelike, da bi si Travis Barker upal na letalo. Foto: EPA
Opekline so zaceljene, psihološke rane pa so še vedno prevelike, da bi si Travis Barker upal na letalo. Foto: EPA

Poppunkerji Blink-182 so v zadnjih petih letih, kolikor jih je minilo od omenjene nesreče, v kateri so umrli štirje ljudje, tudi dva Barkerjeva bližnja prijatelja, že nastopali zunaj domačih ZDA, njihov bobnar je na druge celine potoval z ladjo. A Avstralija je vendarle predaleč, zato se je odločil, da se bo odpovedal nastopanju v deželi tam spodaj in ga bo na koncertih nadomestil drug bobnar.

Barker je na spletu oboževalcem sporočim: "Žal mi je, a skupini Blink-182 se ne bom pridružil na tej avstralski turneji. Še vedno nisem prebolel grozljivih dogodkov, ki so se zgodili nazadnje, ko sem letel in je letalo padlo, štirje ljudje pa so zaradi posledic umrli, med njimi moja dva najboljša prijatelja. Skupini sem dal blagoslov, naj medse vzame drugega bobnarja, če želijo vseeno nastopati tam. Upam, da bom nekega dne spet prišel v Avstralijo, morda z ladjo, če bo treba. Žal pa tokrat tovrstni prevoz ni mogoč. Znova se opravičujem vsem oboževalcem."

Travis je v omenjeni nesreči, ki se je zgodila na zasebnem čarterskem poletu med Južno Karolino in Kalifornijo, dobil opekline druge in tretje stopnje. Barkerjev asistent je umrl takoj, DJ AM (s pravim imenom Adam Goldstein) pa je nesrečo preživel, a je bil zanj dve leti pozneje usoden prevelik odmerek tablet, s katerimi si je lajšal bolečine zaradi hudih opeklin.