O'Shaughnessyja je Rihanna sama izbrala, da nastopi v njenem najnovejšem videospotu, ki napoveduje izid nove plošče. Foto: PrintScrn YouTube
O'Shaughnessyja je Rihanna sama izbrala, da nastopi v njenem najnovejšem videospotu, ki napoveduje izid nove plošče. Foto: PrintScrn YouTube
Dudley O'Shaughnessy
Snemanje spota We found love je trajalo tri dni, toda maneken in igralec si je želel, da bi trajalo dlje. Foto: Uradna facebook stran Dudleyja O'Shaughnessyja/Ian Loughran
Dudley O'Shaughnessy in Rihanna
Sam videospot je poln erotičnega naboja. Foto: PrintScrn YouTube
Dudley O'Shaughnessy
O'Shaughnessy upa, da bo z vlogo v videospotu dobil več ponudb v igralskem svetu. Foto: Uradna facebook stran Dudleyja O'Shaughnessyja
Dudley O'Shaughnessy in Rihanna
We found love je prvi singel iz novega Rihanninega albuma, ki prihaja na prodajne police še ta mesec. Foto: PrintScrn YouTube
Dudley O'Shaughnessy
O'Shaughnessy je veljal za veliki potencial v boksu, toda nacionalna reprezentanca ga je prezrla in ga ni uvrstila na seznam za prihajajoče poletne olimpijske igre, ki jih bo gostil London. Foto: Uradna facebook stran Dudleyja O'Shaughnessyja

Ali so poprinceso z Barbadosa očarale njegove modre oči, ali izrazite ličnice, ali kaj drugega, ni znano.

Toda zahvaljujoč Rihanni, je 22-letni maneken in igralec Dudley O'Shaughnessy čez noč postal nov "mister poželjivosti".

Postavni Londončan (z irsko-karibskimi koreninami) je namreč glavna zvezda novega Rihanninega z mamili in seksom nasičenega videospota We Found Love (oz. za pesem, ki je plod njenega sodelovanja z Calvinom Harrisom). Vloga, za katero bi pevkini goreči oboževalci ubijali, je še najbolj šokirala njegovo mamo. "Moja mama je ob vsaki sceni, kjer se poljubiva, ihtela: 'Zakaaaaj?'," se je spominjal O'Shaughnessy.

Glavna protagonista videospota sta se po snemanju - res je, to je tisto snemanje, ki je zaradi Rihannine golote nekega irskega kmeta popolnoma vrglo iz tira - še nekajkrat dobila na kosilu in nakupovalnih potepih. Ko so ju fotografirali med zapuščanjem restavracije Mahiki v Londonu, sta bila oba precej srečna, a vsi se sprašujejo, kdo je mož za lepim obrazom?

"Vsi so bili presenečeni in šokirani. Toda vsi so veseli mojega uspeha," je za spletno stran This is London dejal O'Shaughnessy. Eden izmed modelov v agenciji Next Model Manegement, je čez noč postal predmet zavidanja in spoštovanja. Ne nazadnje je mladenič podpisal pogodbo s trenutno modno agencijo pred 19 meseci. Prej se je "skrival" pod okriljem precej manjše agencije, ki ga je odkrila pri 19 letih.

"Odrastel sem na tržnici," je pojasnil maneken in dodal: "Moja mama je včasih imela stojnico v Camdenu in prodajala obleke … Moj oče pa je včasih opravljal dela električarja na trgu Hackney, zato mi gre prodaja prav dobro od rok."

Največji vpliv na njegov slog ima mama
Njegova mama, ki zdaj dela v adrenalinskem parku, je bila malo hipijka. "Rodila in odraščala je v Cheshamu, ko ga je zapustila, si je pobarvala lase rožnato in hodila s čajnikom, kot da je njena torbica," se je spominjal O'Shaghnessy. In jasno je, kje črpa svoj domiselni slog oblačenja: "Mama mi pomaga pri nakupovanju oblačil in mi svetuje, kaj naj oblečem." Toda njegov slog ni bil vedno tako izoblikovan: "Včasih sem nosil samo sive trenirke."

Boksar, ki je postal maneken
A ne samo mama, tudi oče je imel na njega velik vpliv. Njegov oče se je rodil v Londonu (z irskimi koreninami, kar izdaja družinski priimek) in kruh služil tudi kot boksarski trener. Zato je pravi čudež, da je O'Shaughnessyjeva obrazna struktura ostala popolnoma nepoškodovana, saj je še pred letom dni svojo moč izkazoval v boksarskem ringu. Med drugim je celo zmagal na tekmovanju Amateur Boxing Association v kategoriji do 66,7 kilogramov (t. i. velterski teži).

"Bil sem potencial za olimpijske igre," je poudaril maneken. Še vedno trenira, ampak ne toliko, kot je prej. V njegovi agenciji pa se šalijo, da noben močen udarec v obraz ne bo idealen zanj. "Nisem sam želel odnehati. Zmagal sem na tekmovanju in reprezentanca me je spregledala. Bil sem potrt. Ko nekaj sanjaš in narediš vse, kar je treba, da uresničiš te sanje in na koncu nisi izbran, se zamisliš in vprašaš, kaj boš storil naprej," je bil odkrit v pogovoru O'Shaughnessy in razkril: "V mojih mislih je bila običajna služba, da bi postal vodovodar ali kaj podobnega."

Igralstvo postavlja pred manekenstvo
A še pred tem se je želel preizkusiti kot igralec. Bilo je torej le vprašanje časa, kdaj ga bo agencija potisnila v ospredje. Njegov čas pa je prišel, ko ga je Rihanna sama izbrala za svoj nov ljubezenski interes.

"Zelo je prijazno dekle. Ne le zato, ker je že zdaj dosegla toliko, da meni, da kar je naredila ni zanič. Zelo je skromna in prizemljena, kar je tudi meni olajšalo delo, saj se nisem počutil ogroženega. Preprosto sva se ujela," je o svojem sodelovanju z Rihanno spregovoril O'Shaughnessy. Ko pa beseda nanese na njune vroče scene, pa se mladenič le nasmeji in doda: "Preprosto se moraš vživeti v njih."

Samo snemanje je trajalo tri dni, toda sam si ni želel, da se konča. Zdaj upa, da bo s pomočjo tega videa lahko zgradil svojo filmsko kariero. Njegov prvi kratek film Loved One, ki govori o prijateljstvu, umoru in kulturi mladih, je pravkar prišel na velika platna. Tako veliko raje govori o svojih igralskih ambicijah kot karieri v manekenstvu in nadaljnjih sodelovanjih z Givenchyjem in Burberryjem.

"Želim zaigrati v nečem, kot je Somrak," se ne brani vloge lomilca najstniških src in si že zamišlja vrste vnetih oboževalk, ki se prerivajo samo zato, da ga za hipec vidijo od blizu, medtem ko se sprehaja po rdeči preprogi.