Zvezdniki so se združili pred prihajajočimi volitvami (od leve proti desni: Joss Whedon, Robert Downey jr. in Mark Ruffalo). Foto: Reuters
Zvezdniki so se združili pred prihajajočimi volitvami (od leve proti desni: Joss Whedon, Robert Downey jr. in Mark Ruffalo). Foto: Reuters
Marilyn Manson
Manson je na zadnjih volitvah volil za Obamo, tokrat pa bo raje ostal doma. Foto: EPA

Režiser Joss Whedon je zbral hollywoodsko smetano in posnel video, s katerim skuša ljudi prepričati, naj 8. novembra vendarle ne volijo za Trumpa. Imena republikanskega kandidata sicer v videu ne omenjajo, a Whedona, ki je med drugim režiral tudi Maščevalce in Buffy - Izganjalko vampirjev, je za snemanje spota najela pobuda Save The Day, ki podpira (tudi finančno) demokratsko kandidatko Hilary Clinton.

Zvezdniki, kot so Robert Downey jr., Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Martin Sheen, Juliane Moore, James Franco in drugi, tako Američane pozivajo, naj se prijavijo in se udeležijo volitev. Seveda pa naj ne volijo za Trumpa ali kot je dejala Moorova: "Lahko končamo s to moro, še preden se začne."

Golota v zameno za glas
Znani v videu celo ponudijo, da se bo Mark Ruffalo v svojem naslednjem filmu slekel, če se bodo ljudje vpisali na volilne sezname, odšli na volišča in seveda pravilno glasovali.

Z oglasom po poročanju The Telegrapha merijo predvsem na ženske, mlade in temnopolte. "Gre za to, da ljudje odidejo na volišča, ravnodušnost, ki vlada med ljudmi, je skrb vzbujajoča, saj ljudje očitno ne bodo odšli na najpomembnejše volitve v življenju," je povedal Whedon.

Pred kamero pa ni mogel spraviti glasbenika Marilyna Mansona, ki na volitve sploh ne bo odšel. Leta 2012 je glasoval za Baracka Obamo, letos pa je sporočil, da mu ne Clitonova ne Trump ne dišita, zato bo ostal doma. Vsem, ki ga obtožujejo apatije, pa sporoča: "Mislim, da nisem strahopetec, čeprav mi mnogi to očitajo. Preprosto ne želim biti del tega dela zgodovine."